Omat pelit

No kylläpä oli sellainen kisaottelu, ettei tarvi vähään aikaan kisoja pelata eikä järjestää. Hyvä peli, kiitos, turpiin ja onnea.
Ei muuta kun läpi paukkui kaikki syötöt ja lyönnit, taidan perua ne vuorot, jotka lupasin olla apuna järjestämässä Kaleva Openissa ens kuussa kun on pelaaminen tämmöistä ryskäämistä.
On niin trollia pelata tuommosia ukkoja vastaan, ketkä mättää kaikki pallot täysillä eikä vaan välitä mistään ja se hyvä kerta jotenkin aina sattuu minua vastaan. Kerran sain lyödä ja siitä sain läpilyönnin.
Tennis on parhaimmillaan todella typerä peli.
Kädetön olo, kun ei saa pelata edes sitä huonoa peliä :cry:

Huomenna vielä nelinpeli, eikä haluta sitten yhtään pelata.
No, pakko silti mennä, on niin vähän kisoja. Tosin nelinpeli on sama vaikka häviäisi kun ei vaikuta tennisässän tasoitukseen. Ei palkitse.

Tulihan siitä peli kuitenkin vaikka aluksi ajattelin, että jaa, B-luokan neluri, varmaan saadaan taas aika nopsaan dunkkuun.
No, ei ollu onneksi nyt semmonen tykittelijäpari vastassa, mutta muuten pelasivat erittäin hyvin ja voittivat meidät sekä lopulta koko luokan :slight_smile:. Oli oikeen mukava kun sai pelata, vaikka oikeen kunnon sontaahan se touhu olikin :joy:. En saanu kertaakaan käännettyä linjasta läpi ja ekassa erässä oli ihan sama mihin vastustaja syötti nii en saanu palloa peliin, eh… ei ole helppoa.
Harvinaista, että tenniskisojen jälkeen jäi kuitenkin hyvä mieli, taas tuli suomalaista tennistä tuettua ja osallistumismaksut maksettua, muutama katkera kokemus, selkäjumitus ja kisan järjestäjän lohdutuspalkinnoksi antama tractor pulling -lippalakki jäi viikonlopusta saldoksi.
Lisää pelataan sitten, kun selkä kestää syöttää. Kaleva Openiin menee talkoisiin vaihteeksi joku muu, ei ollu vielä niin mukavaa :stuck_out_tongue:.

edit: Meneehän se viikonloppu näinkin, voishan sen jossaki syrjäisen lähiön ravitsemusliikkeessä tuhannen päissäänkin viettää, ehkä tässä jotakin tuli oikeenkin tehtyä :slight_smile:

3 tykkäystä

Jahas, se ois taas nelinpelit edessä huomenna ja taas on semmosia nimiä listassa, että ei ole voittamisesta paljon pelkoa. Jospa sitä jonku pisteen sais kuiten… :sweat:

No siinäpä ne nelinpelit meni, ensimmäisessä ottelussa saatiin kokonainen yksi game xP. Mutta, mutta plate pelastaa ja saatiin pelata vähäsen lisää. Viimeisen ottelun eka erän jälkeen olin valmis lopettamaan nelinpelin iäksi, sen verran epätoivoisesti hävittiin nollille :D. Mutta niinpä vain toisessa erässä alkoi hommat onnistua, päästiin välillä edelle ja tie breakiin, joka hävittiin lopuksi. Onneksi sai yhden hyvän erän pelata viimeisessä ottelussa, siitä olen loputtoman tyytyväinen :sunny:.
Parempihan tuo olisi, jos pienemmät pelaajat sais niitä hyviä otteluita, mutta onhan junnuilla usein omia ikäluokkia ja niissä aina plate/lohkomahdollisuudet.

Edit: It can be that good!

Dubbeli on ihan kökköä pelata imo… Ite en osaa ees pelata sitä kunnolla, vituttaa koko laji näin pelaajan näkökulmasta :stuck_out_tongue: Vanhojen pappojen lajihan tuo, kun kesällä Pyynikilläkin kattelee ketkä sitä vääntää :wink:

JA JOS JOKU TULEE KYSYMÄÄN ETTÄ MIKSI EN OSAA, NIIN SYY ON SE ETTÄ VERKKOPELITAITONI OVAT SURKEAT JA EN HALDAA KUNNOLLA LENTOLYÖNTEJÄ MUTTA BASELINELTA OLENKIN SITTEN IHAN MESTARI JA KAHDEN KÄDEN RYSTYNI ON LUOKKAA MAAILMAN PARAS HETI NISHIKORIN JA PAIREN JÄLKEEN!

1 tykkäys

No niin, tänään väännettiin taas päivä massaa korkkarin kentille, mutta vielä ei päästy laittamaan verkkoja. Tänään oli sentään porukkaa talkoissa ja hommassa tekemisen meininki. Viimeviikonloppuna kolattiin kolme kenttää puhtaiksi lopuista lumista ja meleko epätoivoiselta näytti silloin kesätennistilanne :3. Hellittäis tuo lentsu niin pääsis itekki vähä kuplaan pelaamaan sangen lahjakasta tennistä vaihtelun vuoksi :alien:.

Pelattii seuran kanssa ulkona, aluksi oli ihan ok, että onpa kivaa pelata, hyvä sää ja suht lämpöinenkin. No sitte alettii pelaa syötöllä ja alako lopuksi haluttaa tehä samat ku Federeri, elikä jättää massapelit kaikessa rauhassa U10 pelaajille…
No siinä meni vähä aikaa niin sitte alakoin miettiä että lahjakkuus on yksi asia tenniksessä, mutta lahjattomuus se vasta naurattaa :sweat_smile: :joy: :joy:.
Kaikki syötöt verkkoon, ei ollu sitte kerrassaan yhtään lahjoja :joy: :joy: eiku, ruksit on vain lahjapaketin päällä ku ei oo ku lahajaton suomalainen tennispellaaja :joy: :joy: :joy: :joy:

Kävin pelaa kisat, voitin ja hävisin mutta ei tahtonut saada minkäänlaista fiilistä aikaan. Kuntosalilla piti käydä sunnuntaina muiden pelien seuraamisen jälkeen. Siitä sai sitten hyvän fiiliksen. Herää hieman kysymys, miksi pelaan ja maksan, jos se ei sitten kuitenkaan tunnu missään?

Tulipa tehtyä heleppojen virheitten maailmanennätys, kurwa cyka pierdole!! Kaikki palautukset verkkoon ei ensimmäistään kunnollista yläkierrelyöntiä :S :triumph: :face_with_symbols_over_mouth:

Tuli mieleen tuosta Tilastot-ketjun aiheesta jossa puhuttiin syötöstä nousevaan palloon.
Niin itselläni oli 90-luvulla kun kilpaa kansallisesti pelasin niin tuollainen Dolgopolov tyyppinen nopea riuhtaisu nousevaan palloon heti heiton jälkeen ja oli vielä matalampi nosto kuin Dolgolla ja käsi jäi hieman koukkuunkin kun niin matalalta syötin. Siinä oli tekniikkavirhe omalta osalta, mutta peruslyönnit hallitsin oikeaoppisella ns. puhtaalla tekniikalla.

2000-luvulla höntsäpeleissä aikuisena vasta opin syöttämään korkeaan nostoon ja laskevaan palloon. Tenniskoutsit eivät sitä edes Pajulahden leireillä saaneet taottua tämän puupään mieleen. Mutta myöhemmin omassa rauhassa aikuisena hoksasin miten syötetään laskevaan palloon.

Tähän liittyen. Näin tässä taannoin vanhaa tuttua kilpakenttien vastusta yöelämässä jota en ollut nähnyt pitkään aikaan. Siinä muisteltiin vahvuuksia junnuvuosilta, niin tyyppi lohkaisi “sullahan oli tosi hyvä syöttö”
Mä siihen: “hah, äijä rupes vittuilemaan”
Sitten se siihen ihmettelevään sävyyn, että “en mä vittuile, sitähän oli tosi vaikea lukea mihin kohtaan ruutua tulee”.

Ja mä olin aina luullut että mulla on täysin paska syöttö kun kaikki koutsit sitä yritti väkisin korjata. :grin:

2 tykkäystä

…vielä kun oisit lyönyt nousevaan palloon käsi suorana, niin voila!

Hiukan kummallista se on, että edelleenkin on varmaan joukoittain kurssinsa käyneitä valmentajia tai opettajia, joiden mantrana on se, että heiton on oltava niin korkea että varsinaisessa syöttöliikkeessä ei saa tulla kiirettä. Vai onko kyseessä jopa koulukunta, joka katsoo että korkean heiton vähäisen haitan saa enemmän kuin kompensoitua tavallaan ylimääräisillä takakentän iskulyöntiharjoituksilla!

Pancho Gonzalezkin opetti jo 50 vuotta sitten, että “Ensimmäisessä syötössä palloa on lyötävä juuri sillä hetkellä, jolloin se alkaa pudota. Toisessa syötössä pelaaja voi antaa pallon pudota kaksi tai kolme tuumaa ennenkuin hän lyö sitä (yläkierteen aikaansaamiseksi).”

Salo ja Nenonen Tenniksen käsikirjassaan olivat sillä linjalla jo 1955!

Pelasin taas vähään aikaan kansalliset kisat ja jotenkin se meni vaikka ei niinkuin olisin ihan toivonut, voitin yhden ottelun vaikka pelasin kyllä suoraan sanottuna hivenen tökerösti. Katsomossa oli siihen aikaan vähän keskustelua ja joku kysyi toiselta että mitä tasoa tämä sinusta on ja vastaaja oli aavistuksen vaivaantunut koska varmasti tiesi ja oli nähnyt huippujen ja isompien luokkien peliä että nollatasoa. Tämä ei nyt valitettavasti pidä paikkaansa sillä kisoissa oli myös E ja D -luokan otteluita. Kieltämättä peli oli huippuihin verrattuna ihan kansallisen tason ripulitennistä, mutta sitä se vähän on kun C-luokassa pelataan, mitäs muuta se oikeen voisi olla kun kumpikaan ei osaa syöttää? Tämä nyt on vain sitä, mitä se normaali C-luokan peli on, sitä vain pelataan parhaansa mukaan, mitä sille pitäisi tehdä, jättää pelaamatta jos ei vain ole tarpeeksi hyvä? Näissäkin kisoissa jouduttiin jättämään kokonainen varattu pelipäivä pois kun ei ollut tarpeeksi pelaajia.
Sitten seuraavassa ottelussa tuli hyvä pelaaja ja kansallisella tasolla menestynyt ammattiurheilija ja voitti lähes nolille. Siitäkin ihmiset reagoivat nykyään niin että tuo on liian hyvä että ei kuulu tähän luokkaan ja näin edelleen. Siis ei olla niin että vau, onpa tämä pelaaja hyvä ja että haluan pelata näin hyvin että voisin voittaa vaan ollaan että menepä nyt siitä sinäkin jo omalle tasollesi… hieman samalla ajatellen että toivottavasti häviät siellä :slight_smile:

Katselin omia tenniskenkiä, kuluvat aina sisäpuolelta ja isovarpaan kohdalta ensin.
Pelaanko varpaillani? Teenkö jotain väärin?

Laahaat syötössä ja rystylyönnissä ja ylipäänsä kurotellessa sisäpuolta, ihan tyypillistä lähes kaikille pelaajille…

2 tykkäystä

Voitin kansallisissa kisoissa kaksinpeli ja nelinpeliluokat :sunglasses: Välillä näinkin. Ensimmäisessä ottelussa olin 2-5 tappiolla kolmannessa erässä mutta voitin silti lopulta :smile:

1 tykkäys

Näin tuossa paikallisessa tennishallissa uusia mailoja, muutamia erisävyisiä vähän sellaisia militaria-henkisiä maastokuvioisia mailoja, pääosin harmaita tai vihreitä, yksi sininen camo. Ihan siistejä, minulla tosin on jo hyvät mailat. Näinköhän siellä ammattikiertueella nähdään myös pian maastokuvioita?

Ei tänään oikeen tahtonut syöttö kulkea ja kun vähäsen tässä ylimäärästä aikaakin on niin ajattelin tehdä pienimuotoisen empiirisen tutkimuksen. Tarkoituksenani on kokeilla, että jos juon kaksi pientä olutta tänä iltana niin vaikuttaako tämä syöttötyöskentelyyn heti ja välittömästi huomenna seuraavana aamuna? Minulla on tässä tapauksessa kahta erimerkkistä juomaa ja siitäkin saisi hyvää aineistoa, että onko Olvi hyvä ja että kelpaako Karjala, vai onko pakko juoda Koffia? Heti tuli paljo mielenkiitoisempaa tästäkin hommasta, vaikka tällaisten tutkimusten tarkkuus on kieltämättä melko lähelle sama asia kuin tulevan tennismenestyksen ennustelu kolmetoistavuotiaiden peleistä… Mistään ei saa oikeen minkäänlaista järkevää korrelaatiota ja mitä se nyt oikeastaan edes ketään kiinnostaa :joy:.

Kylläpä lähti yhden käden rysty tänään letkeästi. :sunglasses:
Tosin tekonurmikenttä ja hieman kuluneet pallot ehkä se helpoin alusta/olosuhteet hallita aikuisiällä opeteltu yhden käden sivallus. Junnuna vedettiin aikoinaan kahdella kädellä ja ei toivoakaan yhden käden letkeistä rystyistä.
Onkohan se voimataso ja/tai ymmärrys tekniikasta joka “varhaisessa keski-iässä” helpottaa yhden käden rystyn hallintaa perusharrastajalle, verrattuna junnuvuosiin.
Onhan esim. C/B-luokissa pelaavilla ikämiehillä useinkin yhden käden rystyt ja saman tason junnut vääntää lähes poikkeuksetta kahdella kädellä.
Yhden käden rysty tosin on kädelle loukkaantumisherkempi ja tänään vihlaisikin yhdessä kohtaa kun tekniikka oli lyönnissä liian riuhtova kun yritti kämmenlyönnin kaltaista tykkiä ja sehän kostautuu heti rystyssä jos ylilyö. Mutta ei siinä mitään vammaa käynyt ja seuraavana päivänä taas treenaillaan lisää tekniikan hienosäätöä.

2 tykkäystä