Otto Virtanen - kausi 2019

Toiveesta Otolle oma ketju ja aloitetaan otsikolla jonka alle mahtuu junnu ja miesten pelit.

3 tykkäystä

Treenit Djokovicin kanssa ylitti uutiskynnyksen ainakin Iltalehdessä ja Ylellä.
Ihmekkös tuo, sama asia jos joku 17v suomalainen junnufutaaja treenaisi C.Ronaldon tai Zlatanin kanssa.
Tennisliiton sivuilla myös kattava raportti kera kahden eri videon jne. Yllättävänkin monesta paikasta löytyi matskua treeneistä ja tuossa mainintana osa niistä.

Australiassa kuulemma treenit jatkunee Djokovicin kanssa, joka tuskin ainakaan lisää Oton motivaatiota mennä lämmittelykisassa Traralgonissa päätyyn saakka? Kun samalla viikolla mahdollista treenata ehkä Djokon kanssa silloin kun Novakilla ei ole pelipäivää AO:n avausviikolla.

2 tykkäystä

Virtasen ITF6 ottelut vuoden 2018 aikana vuoden 2019 GS-junnuja (top55) vastaan voitoin 10-4.

ITF2 Andreev W
ITF3 Nakashima L
ITF13 Matusevich W, W, L
ITF19 Lehecka L
ITF26 Khan W
ITF28 Zink W
ITF29 Alves W
ITF34 Lingua Lavallen W
ITF38 Ström W
ITF39 Wendelken W
ITF51 Schlageter L
ITF54 Kalender W

4 tykkäystä

Traralgon G1
(3) Otto Virtanen vs (q) Nikita Volonski (AUS)

Huomenna pelipäivänä +33 astetta.

1 tykkäys

Avauserä Virtaselle 7-6(6)

Ja toinen erä Virtaselle 6-2.

4 tykkäystä

Dubbelissa Otto ja aussien ykkösjunnu Rinky Hijikata 1-sijoitettuja. Lienevät 1-sijoitettuja myös Melbournessa.

Sellainen huomio, että Traralgonin kaavion 2-sijoitetun kiinalaisen tilalle ilmaantui LL-pelaaja.
Ehkä mahdollista että Otto nousee Australian avointen 2-sijoitetuksi.

1 tykkäys

Virtanen lämmittelykisassa tänäänkin voittajaksi. Etelä-Afrikan pelaaja kaatui 6-3, 6-1.
Nämä kaksi ensimmäistä olivatkin niin helppoja, että ilman totaalitankkaamista tappio ei olisi ollut millään muotoa uskottava.

3.kierroksella jo kunnon vastus. 16-sijoitettu jenkki Elliot Spizzirri ITF25, joka oli syksyllä kovassa vireessä. Voitti G1 kisan ja Pohjois-Amerikan GB1 finalisti.
Tuossa ottelussa ei tarvitse kuin hivenen nostaa jalkaa kaasulta ja pääsisi Melbourneen valmistautumaan takuulla freesinä. Toki dubbeli myös Traralgonissa.
Vai marssiiko Otto nyt pitkälle Traralgonissa?
Pitääpä tehdä katsaus mille kierrokselle Australian avointen voittajat ja finalistit ovat päätyneet alusviikon kisassa.
Voi jopa olla että R16/QF on tilastollisesti ns. parempi kuin turnausvoitto. Muutaman tuplavoittajan Traralgon-AO muistan, mutta ei näitä kovin montaa ole.
Toki QF-vaiheessa häviää 4 pelaajaa ja R16 vaiheessa häviää 8 pelaajaa ja turnausvoiton ottaa vain 1 pelaaja, joten tietenkin AO:n voittaja löytyy todennäköisemmin 8 pelaajan joukosta (R16) kuin 1 pelaajan (W).

1 tykkäys

Sä jaksat aina selittää tota esikisan tankkaamista… Mitä järkeä siinä on, kun AO:n junnusarjat alkaa vasta viikon päästä?

Finaali 16 pv. Luulisi tuomarin tietävän ettei esikisoissa pelaajat ole tosissaan mukana. Kunhan höntsäävät ja se näkyy aina tuloksissa, jotka mitä sattuu.

Onhan siinä selvä riski olemassa jos pelaa täyden viikon. Voi tulla rasitusvammaa tai vastaavaa. Mehut ainakin lähtee kropasta ja saisi palautella huolella pari päivää jos pelaa täyden viikon.

Menikö Otto Australiaan tähtäimenään Traralgon vaiko Melbourne.
Peukutan isosti jos häviää viikonlopun aikana.
Huomenna voitto vielä aivan ok, miksei semikin, kun siinä tulisi jo 3 päivää lepoa.

Tietenkin ihanne olisi voittaa molemmat kisat. G1 280p ja GS 1000p.
Kyrgios teki tuon 18v-kaudella 3-sijoitettuna. Mutta aussina tottunut helteisiin.
Tänä vuonna tuolla ei näytä olevan plus neljääkymmentä ja sikäli ehkä mehuja pysyy paremmin. Ruusuvuori oli ainakin melko uupuneen näköinen Traralgonin semin jälkeen tennisliiton kuvassa 2017. Eteni AO:ssa kvartsiin.

Ottelujen pituudet vaikuttaa myös. Mikäli Otto on niin ylivoimainen että voittaa kaikki matsit erin 2-0 alle puolentoista tunnin, niin antaa palaa. Mutta jos jotain kolmen erän vääntöjä 2 ja puoli tuntia kpl ja mikäli niissä kovaa hellettä, niin siinä kohtaa tappio ei ole huono vaihtoehto.

Korjaan. Lämpö nousee.
Traralgon sää:
PE 1.kierros +33
LA 2.kierros +31
SU 3.kierros +26
MA kvartsi +38
TI semi +40
KE finaali +38

AO alkaa lauantaina. Jos pelaa semin ja finaalin ti-ke ja molemmat vaikka kolme erää, niin 6 erää +38/+40 asteessa tarjolla ja maanantainakin näemmä jo tarkenee. Siinä tapauksessa sana “lämmittelykisa” toimisi sanan varsinaisessa merkityksessä.

Jos hehkuttaa liikaa voi akusta loppua virtanen eikä kone sitten käynnisty ollenkaan.

2 tykkäystä

Poiminta vuodelta 2010. “Otto Virtasta ei saa mainostaa siinä muodossa kuin sitä nyt mainostetaan”.
Vieläkö tämän muistatte?

Iltasanomat 2010

Enpä tuota muistanut mutta ehkä sen ajan uutisointi jostain 200+ pelaajasta, joka minä päivänä hyvänsä sivuuttaa tuon vasenkätisen, lahjattoman tuupparin maan ykköspelaajan paikalta, häikäisi sen verran. En nyt ihan muista kuka sitä hehkutti vuositolkulla, mutta sen tiedän että pelaajasta sittemmin tuli kaikkien aikojen paras nelinpelaaja maailmassa!

1 tykkäys

Miksi sitten kukaan yleensäkään pelaisi kaksi junnukisaa putkeen, jos ei sitä fyysisesti kestä?

Tai mitään kisaa? Esim. Dalibor Svrcina voitti viime vuonna 2 G1 kisaa putkeen Thaimaassa ja Malesiassa ja oli vielä toisessa dubbelin finaalissa pelaten 16 matsia kahdessa viikossa kuumassa ja kosteassa… Ja on vieläpä vuotta nuorempi.

Tappio kaksinpelissä kolmessa erässä. Tänään vielä neluri.

Selvästi tahallaan hävisi kaksinpelissä ja vahingossa voitti nelurissa.

No nyt on ainakin TP tyytyväinen, täytyy kysyä OV:ltä onko hänkin :thinking: ?

1 tykkäys

Virtanen/Hijikata tänäänkin voittajiksi. Hienoa, dubbelipelit huomenna +40 asteessa täydellistä valmistautumista tulevaan GS-kaksinpeliin.
Saa tuoreen muistijäljen ottelusta raadollisissa olosuhteissa mutta kuitenkaan liiaksi rasittumatta. Lisäksi voitot kasvattaa itseluottamusta, mutta nämä voitot eivät hyydytä, eivätkä vie nälän tunnetta pois.

2 tykkäystä

”Miesten puolella Virtanen pelaa alkuvuodesta todennäköisesti ITF Futures -kiertueen turnauksia Britanniassa, ja maaliskuussa hän on mukana Miamin ATP Masters -turnauksen karsinnoissa villillä kortilla.”

2 tykkäystä

Ei taida enää pelata ITF futures kisoja, kun viimeiset sellaiset pelattiin viime vuonna!
Toimittajat voisivat ottaa vähän paremmin selvää termeistä. Jos ITF World tennis tour on liian vaikea, niin ehdottaisin, että puhutaan miesten ITF kisoista, erotuksena nuorten ITF kisoihin. Se on sitten makuasia puhutaanko ATP Challenger tour kisoista Challengeriä vai ATP haastajatason kisoista.

Kahden kuukauden päästä 18.3. Otto on siis samassa kaaviossa muun muassa Laaksosen kanssa.
Katsoin viime vuoden Miamin Mastersin karsintakaaviota. Tuohan on pääosin pelaajien 100-200 kaavio. Hieman kuin keskisuuri CH-kisa.

Otto pelaa tuolla myös paluusta kaksinpelin ATP-rankingiin, ellei ennen sitä etene 25K finaaliin.
Miamissa yhdellä karsintavoitolla saa 8 ATP-p ja rankingin ATP530 ja kahdella voitolla pääsarjaan 16+10=26p ja rankingin ATP420.

Katsoin viime vuoden muutamien sijoittamattomien pääsarjaan edenneiden pelaajien voittoja, niin olivat luokkaa ATP125 ja ATP150.
Onhan siinä junnulle kova haaste ja hieno kokemus tuohon kohtaan.
48 pelaajan karsintakaavioon mahtuu kuitenkin myös sellaisia nimiä, että hyvällä kaaviolla pidän tuota yhtä voittoa ja 8 pistettä maaliskuussa mahdollisena. Voittihan se Oton ikätoveri Nakashima US Openin karsinnoissa matsin jo viime vuonna ja sen jälkeen Otto pelasi suht tasaisesti junnusarjassa tuota vastaan.

1 tykkäys