Otto Virtanen - kausi 2019

Eurosport player varmasti näyttää kuten tänäkin aamuna

1 tykkäys

Oton nelinpelistä ja nelinpelikaverista. Olin huomaavinani, että Oton nelinpelikaverin huoltaja/valmentaja tuli toisen erän puolivälissä pariin kertaan huolestuneen näköisenä tutkimaan ja kokeilemaan hänen olkapäätään. Tässä vaiheessa hänen pelinsä hajosi syöttö mukaan lukien ja verkollakin teki helppoja virheitä. Siksi kai nuo tb:t olivat numerollisesti noin huonoja, kun vastustajat alkoivat pommittaa häntä. Olikohan huomioni oikea vai kuvittelenko vain?

Tappio hyvätasoisessa ottelussa. On se komeaa katsottavaa kun stadionmiljöössä jossa äänimaailma toisenlainen kohtaa kaksi ATP-tason lupausta. Pääsi Oton suuret lyönnit oikeuksiinsa paremmin kuin sivukentillä.
Harmi vain 1.erän lopun tapahtumat kuinka pienestä oli kiinni kumpaan suuntaan kallistui ja millainen tilanne sen ratkaisi.
Zeppieri on sitkeydessään ja varmuudessaan kuin David Ferrer.

Kolme vuotta sitten 3-sijoitettu kovalyöntinen Tsitsipas hävisi kvartsissa puolipäätä lyhyemmälle ja puoli vuotta nuoremmalle varmalle takakenttäjauhaja de Minaurille ja kovalyöntinen Virtanen häviää 3-sijoitettuna kvartsissa puolipäätä ja puoli vuotta nuoremmalle varmalle takakenttäjauhajalle.
Näin ne tuppaa junnuissa menemään. Ja sitten ihmetellään miksi junnujen GS-voittajista harva on kova stara aikuisena. Ne kovat starat löytyy usein pari kierrosta taaempaa junnuissa.

2 tykkäystä

Ei noissa otteluissa nyt varsinaisesti mitään yleisömerta ollut. Olisi se neluri voinut olla tietty autiompikin.

Virtanen näköjään puolivälierin 3.vanhin, eikä Musettia lukuunottamatta muita kuin 18-v kauttaan pelaavia mukana.

Onko koutsaaminen sallittu junnuslämeissä? Italian Pieri keskusteli useiden puolenvaihtojen jälkeen aivan avoimesti jonkun kanssa joka näytti valmentajalta. Tuli katsomosta ihan erikseen lähemmäs kenttää juttelemaan Zepon kanssa. Tuskin siellä mitään sem kummempaa puhutiin ä, muttaOtto tuskin pystyi jättämään tuon huomiotta että vastustaja käy keskustelua. Nyt en tarkoita trainerin tekemää huoltoa puolen vaihdoissa.

Samasta asiasta keskusteltiin aiemman matsin yhteydessä otteluseurantaketjussa, Arbitrolta löytyi vastaus:

Joo, Oton syöttö takkuili tässä matsissa. Ykkönen ei mennyt sisään ja jalat hävisi alta mitä pitemmälle ottelu eteni. Ennustuksen mukaan aamupäivällä ei vielä pitänyt olla tappavan kuuma. En tiedä oliko kuumuutta, pientä kipsiä, vai väsymystä, mutta liike huononi ja seppo pääsi viemään peliä toisessa erässä aika usein Oton syötöilläkin. Varmastikin oli taktiikan mukaista syöttää pääosin ykköseen ulos rystylle, mutta ehkä muutaman kerran useammin olisi voinu vaihdella suuntia. Muutama ylimääräinen tupla tuli myös pahoihin paikkoihin.

Ranking on ensi viikolla 6-8.

Virtanen meni ausseihin pistein 1241 ja palaa sieltä pistein 1387. Plussaa tuli kahdesta kisasta 146 pistettä.

Otto ohittaa Yunchaoketen
Jianu ohittaa Virtasen
+/-0

Lisäksi jos Nava voittaa semissä Jianun nIin ohittaisi Oton. Zeppieri ohittaa turnausvoitolla. Rankingin kannalta huonoin tulos olisi siis Zeppierin voitto finaalissa Navaa vastaan. Tämä tietäisi sijoitusta ITF8.

1 tykkäys

Ensi maanantaina junnulista.

  1. Tseng
  2. Musetti
  3. Andreev tai Nava jos jenkki voittaa AO:n
  4. Nakashima
  5. Nava jos jenkki häviää finaalin
  6. Jianu
  7. Virtanen
  8. Yunchaokete
  9. Svrcina

Otto tippuu yhden sijan, mutta siinä on sellainenkin, että jos Nava häviää AO:n finaalin niin on Virtasen yläpuolella vain yhden viikon ja Otto palaisi helmikuun alussa sijalle 6, koska Nava menettää silloin pisteitä.

Virtanen/Nava oli muuten joulukuussa dubbeliparina Orange Bowlissa.

Mikäli Otto ei olisi kasvattanut Australiassa pistemääräänsä niin ei olisi enää top10 junnu. Sikäli tuo sija seitsemän on taisteluvoitto.

1 tykkäys

Junnuranking sahaa tulevina viikkoina.

21.1. ITF6
28.1. ITF7
4.2. ITF6
25.2. max ITF8 ja luultavammin noin ITF10.

Helmikuun lopussa Otolta lähtee viime vuoden G2 voitto joka tietää -100p.
Helmikuussa pelataan Brasiliassa G1 ja GA joissa mukana muutamia top15 pelaajia ja eiköhän näistä jokunen ohita Virtasen.

Mutta eihän pienellä rankingin laskulla ole isossa kuvassa tässä vaiheessa mitään merkitystä. Miesten pelit ja kehitys olennaisempaa ja joka tapauksessa on toukokuussa Milano GA ja Roland Garrosin kärkisijoitettujen joukossa. Top4 sijoitus voi mennä, mutta kaaviosijoilta 5-8 pääsee iskemään seuraavissa isoissa junnukisoissa jotka massalla pelaa.

2 tykkäystä

Huomenna Talissa dubbelia:

Virtanen/Kontinen ATP18
vs.
Mektic ATP15/Skugor ATP28

Kaksinpelissä Otto kohtaa tuon Skugorin, joka oli kolme vuotta sitten top150 ja nykyinen 300+ koska keskittyy nelinpeliin.

Lisäksi Talissa Otto pelaa otteluja Kroatian kärkijunnuja vastaan. Duje Ajdukovic miesten rankingissa 2001 ikäluokan nro. 4. ja Virtanen taitaa olla nro. 6.
Tiedä sitten kohtaako Otto Ajdukovicin vaiko Kalenderin ja Hietaranta kohtaa toisen näistä ja Löfman Kroatian kolmannen junnun.

Otto kommentoi maikkarilla että mikäli loppuvuodesta ykkösranking on mahdollista saavuttaa, niin tekisi kaiken sen eteen.

Käytännössä tuo tarkoittanee jotain ylimääräistä GA-kisaa. Lokakuussa Japanin Osakan GA pelataan pari viikkoa ennen Kiinan Chengdun Junior Mastersia ja voisi sopia kalenteriin.
Osakassa mahdollista saada ylimääräiset 500p ja huomattavasti kovatasoisemmassa Chengdussa jaossa 750p.

Otto on nyt Mastersin racessa sijalla 8. Sinne kerätty pisteitä 3 kuukautta, eli 1/4 osa.
Ruusuvuori pääsi sinne viimeisenä sijalta 14 ja voitti koko homman ja Nakashima pääsi viimeisenä sijalta 13 ja voitti koko homman.

Mutta jotta loppuvuodesta ITF1 unelma olisi, niin sehän vaatii ennen sitä vähintään kaksinpelin GS-finaalipaikkaa tai Milano GA-voittoa.

Dominic Thiem yritti kaikin keinoin saavuttaa ykkösrankingia vielä 18v-kauden lopussa marras-joulukuussa. Voitti kolme isoa junnukisaa nuorempien pelaajien joukossa, mutta ei auttanut, kakkoseksi jäi. Thiem oli hävinnyt GS-finalisti ja Orange Bowlin voittaja.

2 tykkäystä

Thiem halusi lähinnä itselleen kasapäin otteluita. Ihan samalla tavalla kuin nykyäänkin.

Jiri Veselyllä oli varmaankin sama homma, kun 18-vuotiaana ITF1 pelaajana matkusti Japaniin pelaamaan nuorempia vastaan.
Ottelukokemuksen lisäämisen vuoksi? :grinning:

Vesely ja Thiem ovat käsittääkseni kaksi eri henkilöä. Se noissa yleistyksissä kannattaa aina muistaa.

Teit juuri yleistyksen ja ennen kaikkea oletuksen itsekin ilman faktapohjaa.

Kuka sen tietää, mikä oli Thiemin suurin motivaattori matkustaa Bangkokin ATP-kisan jälkeen Meksikon G1 kisaan.
Melkein voitti Jarkko Niemisen ja sen jälkeen takaisin junnukisoihin.
Minun olettamus oli paremmat JE-paikat seuraavaksi vuodeksi, koska oli ATP1800+ pelaaja jolla ei pääsyä tuolloin edes 15K kisoihin. Ehkä se ykkösranking myös houkutteli siinä samalla.
Itse asiassa päätösranking jäi sijalle 4 ja sillä ei saanut yhtä hyviä JE paikkoja kuin top3 nimet saivat.
Ennätysranking oli aiemmin nro. 2.

1 tykkäys

Ei, tämä ei ole yleistystä eikä ilman faktaa.

Fakta on, että Thiemin valmentaja ei arvosta juniorisaavutuksia lainkaan. Fakta on, että Thiem oli pahasti sairas keväällä 2011 ja pelimäärät olivat jääneet pahasti suunnitellusta, tuo sairaus jatkui yhä tuonkin kevään jälkeen, mutta lievempänä. Fakta on, että Thiemin ja hänen valmentajansa toimintafilosofia on aina ollut pelata todella paljon.

Ei nämä asiat mustavalkoisia ole, jossa olisi vain yksi totuus.

Harjoitusmatsi
Virtanen vs Skugor 7-6, 2-6, 14-16.

Otolla oli ottelupallo, mutta kroaatti hallitsi loppuhetkillä ja ansaitsi niukan voittonsa tällä kertaa.

Skugorin kaksinpelin ATP-tilastot vuodelta 2018 yllättävän kovat, kun niitä Seiro luetteli. Piti aivan itsekin ne katsoa.
Tämä oli melko passeli treeni Otolle ajatellen maaliskuun Miami Mastersin karsintaa.

EDIT
Dubbelissa Kontisen parina 1-2 vääntö kun vastassa ATP15 ja ATP28.
Otto piti hyvin syöttöjänsä, mutta Henkan syöttövuoroissa suomalaiset oli vaikeuksissa, koska juniorilla oli verkolla tiukat paikat nopeatempoisessa ATP-tason dubbelissa jossa sijoittuminen, lyöntivalinnat ja refleksit tärkeää.

Ps. 2008 huhtikuussa samalla kentällä 17v Henri Kontinen oli tuossa iässä junnuna Jarkko Niemisen parina ja vastassa ATP28 Moodie ja ATP20 Coetzee. Tulos samaa luokkaa 1-3.

3 tykkäystä

Hesarista:

Miltä kokeneen ammattilaisen silmin näytti nuoren suomalaisen peli?

”Hänellä on voimakas, aggressiivinen peli, kova kämmenlyönti ja iso syöttö”, Škugor sanoi.

”Hän on vielä nuori pelaaja, joka voi kehittyä paljon. Eniten hänen täytyy kehittyä taktisesti ja tunnistaa, milloin lyödään kovaa ja milloin pidetään pallo elossa.”

Junioripelaajille on normaalia, että he lyövät palloa koko ajan niin lujaa kuin pystyvät, Škugor arvioi.

Niin Virtanen teki. Hän esitteli Talin yleisölle illan kovimmat, näyttävimmät ja jopa hienoimmat lyönnit. Myös hajontaa ja erikoisuuksia riitti.

Kolmantena eränä pelatussa katkaisupelissä Virtanen paukutti jopa neljä läpisyöttöä peräkkäin omissa syöttövuoroissaan. Vastaavaa syöttöpeliä näkee harvoin edes kovimpien ammattilaisten peleissä.

”Hän on todellakin pelaaja, jolla on paljon potentiaalia. Uskon hänen kehittyvän paljon”, Škugor sanoi ja vakuutti, ettei ole pelkästään kohtelias.

”On vain kyse siitä, kuinka paljon hän tekee töitä. En näe, ettei hänestä tulisi hyvä pelaaja.”

Virtanen keskittyy nyt seuraavat pari viikkoa harjoitteluun, kunnes arki miesten turnauksissa alkaa. Nuorten sarjoissa hän pelaa seuraavan kerran Ranskan avoimissa.

Mitä oppia ottelu Škugoria vastaan tarjosi?

”Tiedän, että rytmissä pysyn, vaikka vastassa olisi tuon tason veijari.”

5 tykkäystä