Askarruttaako joku asia, joka on niin pieni, ettei sille oikein kehtaa perustaa edes omaa ketjua? Täällä voi kysyä pieniä kysymyksiä.
No minäpä kysyn heti, että millä ihmeen perusteella nelinpelikumppanit valikoituvat turnauksiin??? Pirautetaanko jollekin puolitutulle pelaajalle että pääsetsä lähteen tonne Cherbourgin kisoihin vähän neluria koittamaan vai miten? Onko kenties joku varauslista jossakin? Elikkä esim. nyt H. Kontinen pelaa jonkun mulle täysin oudon pelaajan kanssa, väliilä ollut se ruotsalainen muistaakseni, välillä Jakke… Jarkkokin on seurantani mukaan pelannut vaikka kuinka monen kolleegan kanssa
En tiedä, mutta luulen, että puhelin ja sähköposti (tai niiden nykyversiot) on tärkeä yhteysväline pelikumppanin haarukoimisessa. Ei kai kukaan enää paperikirjeellä…
Tuon lisäksi uskoisin, että kisaan voi ilmoittaa halukkuutensa ilman pariakin. Tällöin järjestäjille syntyy nimilista josta sitten voi valita haluamansa (jos se hm. yhdistelmäranki riittää kisaan pääsyyn).
Jos sitten joku on kovin suosittu pariksi, niin tuskin siinä vaiheessa järjestäjät pystyvät osallistumaan tähän valintaprosessiin. Paitsi jos joku todellinen tennistähti jäisi sitten kuitenkin ilman paria vaikkapa hankalan luonteensa takia, niin onhan noita kynnysrahoja aina voitu käyttää.
Ylläoleva on vain valistunut arvaukseni. Arpominen paikalle saapuneitten kesken olisi tietenkin toinen vaihtoehto, ja esim. nelurirankin suhteen jopa oikeudenmukaisempi mutta ei kai sentään semmoista…
Voisko joku heittää vaikka tähän ketjuun valaistusta TE (tennis europe), itf ja muista junnu ranking jutuista. Eli yleisesti itselläni ei ole käsitystä, miten muista kisoista pääsee sisään/rankataan, näihin kansainvälisiin kisoihin.
Siis tämä epämääräisyys koskee, jos ei jompaa kumpaa rankingia ole…Voiko joku tietävämpi valaista…mitkä on käytännön “askeleet kansallisista kisoista, kansainvälisiin skaboihin on”?
Uudistuneesta pistelaskujärjestelmästä nousi sen verran paljon keskustelua, että se ansaitsi jo oman ketjunsa.
I moved 10 posts to a new topic: Tennisliiton uudet kilpailumääräykset
Mistä “tavallinen kansalainen” saa nuo nelinpelin entry-listat näkyviin? - vai vaatiiko se sisäpiirin tietoa niiden esille saamiseksi?
Sama kysymys on pyörinyt mielessä myös kaksinpelien osalta. Listoja löytyy ainakin menstennisforumsilta ja suomalaispelaajien aikatauluja tältäkin foorumilta, mutta mistä nämä tiedot ovat peräisin?
Kaksinpeleissä paras on tennisteen.it, mutta nelurilistat menstennisforumsilta. Eiköhän nuo joku tunnukset omaava molempiin “vuoda”.
Vaihdoin mailani wilson 6195:een. Se on katkassut jännettä yläkulmasta pokan kohdalta, ennenkuin sweetspotissa on jänteet kuluneet lähellekään puoltaväliä. Aiemmissa Babolatissa katkesi jänteet keskeltä aina. Voiko tämä johtua suunnittelu- tai valmistusvirheestä?
Missä on nimimerkki tennisaddict tietääkö/tunteeko kukaan?
Tuota minäkin olen ihmetellyt. Palsta kaipaa tennisaddictin suurta tietämystä ja mielenkiintoisia pohdintoja.
Tarkista, että holkit (grommetit) ovat kyseisestä kohdasta ehjät.
Muutoin johtunee reunaosumasta, joka laittaa jänteen holkin kohdalta suurelle rasitukselle. Etenkin polyjänteet katkeavat helposti jos osuma on reunassa. Uusikin jänne voi katketa heti yhdellä sopivalla reunaosumalla.
Voi myös olla, että lyöt tuolla mailalla useammin reunaosumia tai sitten maila vaan on herkempi katkaisemaan jännettä reunaosumalla
Noissa telkkaripeleissä kun pelaaja pyytää palloja syöttöään varten, niin miten ne niistä päältäpäin katsomalla valkkaa parhaat? Ei ne niitä puristele tai hypistele enempää, kunhan vilkuilee.
Katsovat miten karvat kasvaa. Ykkösiin vähiten pystyssä. Kakkosiin ihan sama.
Moro, en keksinyt muuta otsikkoa, joten laitetaan tähän. Mitä 6v tenniksen aloittelijan kannattaa hankkia? Saatiin naapurilta vanha minimaila ja kurssille on ilmoitettu. Tavoitteet saada lapselle harrastus, jota voi sitten jatkaa isompana kavereiden (ja isän) kanssa. Onko mitään vinkkejä pojan harrastukseen liittyen. Jalkapallo on toisena lajina, mutta siinä kiinnostaa vaan pelit. Harjoittelu on tylsää.
Vaahtomuovipallo on aivan ehdoton. Sillä pääsee nopeasti toistojen makuun. Jos lähistöltä löytyy seinä, on se ohittamaton vastustaja, joka ei kieltäydy treenivuoroista selkäkipuun vedoten. 6v ei vielä kaipaa varsinaisesti välttämättä erityisesti kavereita, mutta pian tärkeäksi muodostuu myös pelikaverit. Hyvä olisi jos löytyisi sellainen ryhmä, jossa ei seisoskella 10 jonossa kuten tennishe%&annin vuoroilla. Minitennistä mahdollisimman pian pelaamaan. Kovista palloista kannattaisi tässä vaiheessa ja seuraavat nejljä vuotta pysyä mahdollisimman kaukana. Pehmeämpia palloja käyttäen lapsi oppii oikean tekniikan kuin varkain. Toki valmentaja, tai joku muu joka osaisi näyttää miten paalloa lyödään helpottaisi oikeiden lyöntitapojen omaksumista…
Jos yhtä aikaa on ottelut Kvitova - Mertens ja Svitolina - Bertens, niin onko mahdollista olla sekottamatta näitä?
Exäni sekoitti hotellivirkailijana Pullisen Kulliseksi, joten ehkeipä.
Onkohan MP maila hyvä maila kun aloittaa kolmenkympin kynnyksellä kilpailun noin vuoden treenaamisella vai onko järkevää siirtyä mahdollisimman nopeasti ns pro mailaan?
MP tarkoittaa yleensä midplus eli se on nykyisiä propelaajien käyttämiä mailojakin pienempi poka. Jos tuo tarkoittaa joitan muuta, niin sitten en osaa auttaa, mutta sinänsä siis MP tarkoittaisi että aloitat vielä keskimääräistä propelaajaakin vaikemmalla mailalla osuman suhteen. Toki on paljon muita asioita jotka vaikuttavat mailan ‘vaikeuteen’…
Kerro millä tasolla pelaat, ja mitä mailalta haluat, ja kuinka paljon sinulla on voimaa ja onko sinulla lyhyiden vai pitkien liikeratojen lyönnit jne. Ja voisin auttaa lisää, mutta lopulta ainut konsti saada hyvä maila on testailla erilaisia, ja tärkein asia mailassa on sopiva kahva ja toiseksi tärkein sopivat jänteet, jotka taas testimailassa on usein hankalaa saada sopiviksi.