Roland Garros 2017

Kauden toinen GS-kisa alkamassa ja alkanutkin jo karsinnoilla.
Voittajasuosikkeja Nadal, Djokovic, Thiem ja A.Zverev?

Rafa tavoittelee huikeasti kymmenettä voittoa Ranskan avoimissa. Vai tekeekö Djokovic paluun kovalle tasolle 11 kuukauden hiljaiselon jälkeen. Novak puolustaa mestaruutta, mutta ei hävinnyt Rafakaan viime vuoden turnauksessa yhtään ottelua. Novak voitti RG:ssa Rafan vuonna 2015 mutta Djokovichan voitti 2015 kesän ja 2016 kesän aikana suunnilleen kaikki kisat ja oli huippuiskussa, kun taas Nadal paini itseluottamusongelmien kanssa. Juuri tällä hetkellä suhdanteet tasoittuneet ja vaaka kallistunut jälleen kaikkien aikojen massakenttälegendan suuntaan.

Konkarit vs haastajat. Piristysruiske olisi 23v Thiemin tai 20v Zverevin turnausvoitto. Ennen vanhaan 20 vuotiaana otettiin uran ensimmäinen GS-titteli varsin usein, mutta yleensä se toki oli 21v-kauden aikana vielä 20 vuotiaana, joten Zverevin osalta se lienee ajankohtaisempi spekulaatio ensi vuoden tammikuussa AO:ssa kuin aivan vielä tässä vaiheessa, mutta on Zverevillä mahdollisuus yllätykseen.
Thiem voisi osoittaa olevansa uusi “Carlos Moya” hirmukämmenellä ja vievänsä yksittäisen GS-tittelin RG:ssä tuollaisessa nuoressa, mutta ei superlupaukseen yltävässä top10 iässä.

Entä löytyykö muita nimiä? Maailmanlistan ykkönen Murray voidaan sulkea pois? Wawrinka ehkä.
David Goffin massalla aina potentiaalinen ja toisaalta Marin Cilic pelannut nyt massalla yllättävän hyvin.
Fognini, Cuevas - kovia massakenttänimiä, mutta paukut max semitasoa GS-tasolla.
Naisten puolella ennakkokaavailut? En tiedä.

Suomalaisia ja puolisuomalaisia mukana monessa eri sarjassa. Mutta tässä ketjussa käsitellään vain aikuisten pelit.

Tässä oma näkemys suosikeista :

Rafa , harvoin näin ylivoimaisia suosikkeja Grand Slameissa

Djokovic, Zverev, Wawrinka

Thiem, Murray

Goffin, Cuevas, Fognini, Cilic, Nishikori jne… kuuluvat sarjaan ei riitä eväät vaikka kaikki loistavia pelaajia ovatkin.

ja meikäläisen unelma-finaalissa kohtaisivat 5. eräisessä Nadal - Fognini

Muuten samoilla linjoilla, mutta mielestäni Stania ei voi nostaa enää ennen kisoja “vanhoilla meriiteillä” suosikkien joukkoon. On totta että mies jos jossain innostuu vetämään täysillä ja omaa potentiaalia niin se on Slameissa mutta silti tuo viime aikainen vire ollut niin heikkoa että en usko että Normankaan saa miestä enää hinattua finaaliin. Jotenkin tuntuu että Norman on ulosmitannut koutsina jo kaiken potentiaalin miehestä, ja se tulos nähtiin muutaman GS-voiton myötä ja nykyään tosiaan Stanilla eikö nälkä riitä vai onko taso vain tippunut (?) Aussie Openissa kylläkin semeissä jos joku siitä tulee mainitsemaan, mutta ketä hän kaatoi tuolla? Tosiaan Tsonga ainoa kaveri tuolla joka miehen olisi noista pystynyt kaatamaan, että oli kyllä aika suosiollinen kaavio.

Edit. lisätään nyt että se ei “yllättäisi” jos mies nähtäisiin taas neljän sakissa loppukarkeloissa koska onhan tuo kaveri ihan eri pelaaja GS-kisoissa, mutta tosiaan en suosikkeihin nostaisi kuitenkaan.

Tää on kyllä sellainen mysteeri meikäläisellekin, että en penniäkään löisi yhdellekään naispelaajalle RG:n tittelistä, kun en yksinkertaisesti osaa sanoa että kukakohan siellä on vahvoilla tällä hetkellä. Pakka ihan auki, jopa yllättäjille. Toki itse toivoisin ihanaista shotmaker Muguruzaa.

Halep varmastikin vahvoilla, vaikka eilen Svitolinalta turpaan tulikin. Melkeinpä niin sanottu nyt jos koskaan -tilanne romanialaiselle.

Juurikin ukrainalaisen voi varmastikin laskea suurimmaksi uhkaajaksi. Ka. Pliskova pystyy tämän hetken parhaat haastamaan myös massalla ja Mladenovicilta voi odottaa mitä tahansa.

Surullista tai ei, niin en laske Kuznetsoviakaan pois. Konta ja 90-luvun lopulla syntyneet eivät tällä hetkellä vakuuta.

Mutta kuten sanottu, niin pakka on auki ja eiköhän välieriin saada ainakin yksi yllätysnimi, jos nyt ei ihan Lucic-Baronin kaltaista sentään Melbournen tapaan.

Joo Kiki ollut tosi vakuuttava mitä Madridissa näin Kuznetsovaa vastaan, ja on varmasti yksi “musta hevonen”. Kuznetsovassa on se vaan että taso ei tunnut pysyvän huipputasossa matsista toiseen, kuten MAdridissa pelasi ehkä yhden upeimmista matseista mitä olen naisilta nähnyt eka Bouchardia vastaan ja sitten Kikiä vastaan oli ihan eri pelaaja. Mutta omaa kyllä potentiaalin, vaikka selostajat taisivat mainita että ei ole massaturnausta voittanut 7 vuoteen. Halep varmaankin se suurin suosikki niin kuin mainitsit, koska on jäätävän kova massallakin. Tähän puupökkelö Pliskovaan en kyllä millään usko hitaalla RG:n massalla, että se pelkkä syöttäminen ja ajoittainen huima kämmen riittää koska liike on aika karseaa. En itse asiassa pidä yhtään hänen pelityylistään :slight_smile:

Rafa voittaa, ei noista nuorista vielä ole…

Todella mielenkiintoista on seurata, mitä Agassi pystyy tuoda Nolen peliin näin lyhyessä ajassa. Agassi on yksi kaikkien aikojen lemppareistani, joten henkilökohtasesti toivon että heidän suhde jatkuisi pidempäänkin, kuin vain Ranskan avoimien ajan.

Mutta joo, Rafa… On se vaan niin kone massalla, ettei sille kukaan voi mitään. Tai no, jos Stanimal äityy zounaileen oikeen kunnolla, niin sitte tulee tiukkaa vääntöä.

1 tykkäys

Halepin osallistuminen 50 - 50 Roland Garrosiin. Saa nähdä menikö siinä se “kaikkien aikojen tilaisuus”.

Onhan tämä koko alkukausi tai ensimmäinen puolisko ollut WTA-kiertueella aika masentavaa. Muutaman viikon kuluessa voikin olla jo vähän paistetta risukasassa, jos Azarenka tekee jo nurmikentille paluun. Kvitova kai Pariisissa, mutta eri asia onnistuuko ammattilaispelit enää.

Mikäs tolla Kvitovalla on? Muistan lukeneeni jostain murtautumisesta kotiin rovojen toimesta, missä otti kait osumaa mutta onko kyse siis siitä loukkaantumisesta vai jostain muusta (?)

Siitä. Varmaan pian selviää enemmän paluusta joko se on näillä hetkillä vai kesän aikana. Pahimpien arvioiden mukaan ei pitänyt olla enää edes paluuta kentille, mutta kohta selvinnee.

Kvitovaa tuo kiertue kaipaisi. Omia suosikkeja ja kerää edes jonkin verran yleisöä. Viime vuoden ensimmäinen puolisko oli surkea ja olympialaisista eteenpäin alkoi jo näyttää hyvälle ja sitten kävi miten kävi.

Saa nähdä kauan mahdollinen kuntoon pääseminen tulee viemään, kun ei suoraan sanottuna hoikimpia pelaajia ja liike ollut muutenkin heikkous. Ja pahimpana tietenkin, että juuri vasen käsi sai veitsestä.

On tuo kyllä karmeaa jos jonkun “low life scumbagin” takia menee GS-voittajan tasoisen pelaajan loppu-ura piloille :frowning:

Stefanos Tsitsipas (GRE) ainoa 18 vuotias joka voi pelata miesten pääsarjassa. Voittanut kaksi karsintamatsia ja kohtaa ratkaisukierroksella Saksan Oscar Otten, joten mielenkiintoinen nimi tuosta pääsarjaan joka tapauksessa.

Muille 18 vuotiaille kävi seuraavasti karsinnoissa:
Shapovalov 1.kierros
Moutet 1.kierros
Lee 1.kierros
Blancaneaux 1.kierros
Ruud 2.kierros

Lisäksi 1998 nimistä tappion kokivat 19 vuotiaat Mmoh, Kozlov.
Tiafoe pääsee suoraan pääsarjaan, mutta hän 20.1.1998 syntyneenä jo pitkälle päälle 19 vuotias, toisin kuin 12.8.1998 syntynyt Tsitsipas, joten ehkäpä kreikkalaisesta tulossa pääsarjakaavion nuorin pelaaja.

Kyrgios vs. Brown mielenkiintoinen ekan kierroksen ottelu. Kaksi gunslingeriä vastakkain ammuksia säästelemättä, kuin länkkäreissä konsanaan. Oh, it’s so glorious!

Kohta se leikki taas alkaa korkeimmalla mahdollisella tasolla! Kontiselle siunausta!!

Korjaus: ottelu onkin tietty Monfils vs. Brown, eikä Kyrgios vs. Brown. Yhtä kaikki, mielenkiintoinen ottelu. Kyrgios pelaa Kohlschreiberia vastaan, mielenkiintoinen sekin. En tosin tiedä missä kunnossa saksalainen on tällä hetkellä.

2 tykkäystä

Osaakos joku sanoa miksi tälläinen “nobody” kun joku Benjamin Bonzi on saanut villin Roland Garrosille (?) Siis mieshän on päälle 20v ja puhdas Futures-tason pelaaja. Toki ranskalainen mutta ihmetyttää silti kovasti tämä kun miehen kauden eka CH-tason pääsarja turnaus oli viime viikolla Bordeauxissa. Tuli panostettua nyt kuitenkin umpimähkässä Medevedille kun sai päälle 1.40 kerrointa ekalla kiekalla tätä kaveria vastaan, vaikka yleensä sääntö on itselle tennis vedonlyönnissä, että älä koskaan betsaa jos et tunne molempia pelaajia. Tagataan nyt vielä @Bumerangi

Niin no. En osaa sanoa syytä miksi villin kortin on saanut, mutta kun alla on tosiaan tuore CH-semipaikka ja ATP-nimen Dusan Lajovicin 6-1, 6-1 nuijiminen, niin parhaan päivän pelitaso riittää melko korkealle.

Bonzi kohtaa siis ikätoveri Medvedevin. Olivat saman tason junnuja muutama vuosi sitten ja ovat kohdanneet kerran junnuturnauksen finaalissa, jolloin Bonzi vei erin 2-0. Siitä tosin on aikaa jo viisi vuotta kun olivat 16 vuotiaita.
Halys ja Bonzi ovat Ranskan parhaat 1996 syntyneet. Voittivat parina vuonna 2014 Roland Garrosin junnusarjan dubbelitittelin.

Medvedevillä alla loukkaantumistauko ja heikko massakenttäkausi, joten riskin mielestäni otit kun pelaat hänen voittoa Bonzista.
Kaikki pelaajat muuten joilla ATP-profiilissa logo “Next Gen ATP Finals” ovat tasokkaita nuoria lupauksia, joista jatkossa kuultaneen.
Pelaaja kun nykypäivänä 20-21 vuotiaana ATP260, niin yleisesti ottaen sanoisin, että omaa hyvinkin mahdollisuudet rankingvälin 35-70 pelaajaksi 25-30 vuotiaana. Toki yhtä hyvin voi jäädä CH-tasollekin pyörimään.

1 tykkäys

Ihan sama, olen melko varma että Medvevin tasoinen kaveri ei voi hävitä paras viidestä- pelissä kellekään Futures-tason pelaajalle. Otin sen takia koska odotin että Mevedev olisi tässä ollut jotain ~1.20 luokkaa kertoimissa kaikista junnu meriiteistä huolimatta, koska jos olet päälle parikymppisenä Futures-tasolla pääasiassa niin ei pitäisi GS-kisassa olla mitään jakoa hyväntason ATP-pelaajaa vastaan :slight_smile:

Edit. ja vielä Lyonissa hyvä matsi Medvedeviltä hyvän tason kotipelaaja Simonia vastaan, jonka hävisi kolmessa erässä joten uskon että mies on täydessä kunnossa taas :+1:

Aika kovana tähtenä pidät Medvedeviä ellei tosiaan pysty häviämään ATP260 ikätoverille. Ymmärrän kuitenkin mitä tarkoitat. Medvedev pelannut nyt reilut puoli vuotta ATP-tasolla ja Bonzi ollut FU-tasolla.
Kuitenkin kysymys tämän hetken pelitasosta ja sehän ei ole Bonzilla tuon CH-semipaikan perusteella enää FU-tasoa. Nuorilla pelaajilla nuo kehitysharppaukset ovat nopeita. Medvedev oli vuosi sitten 2016 toukokuussa ATP264, samassa asemassa kuin nyt Bonzi ja teki sitten nopean nousun ATP-tason pelaajaksi. En ylläty suuresti jos Bonzi tekee vastaavan nousun seuraavan vuoden aikana. (todennäköisempää Bonzin osalta vuoden kuluttua joku noin 130-150 CH-taso)

Muistuu mieleen esim. 2003 Ranskan avoimet kun nuori 21v Jarkko Nieminen ATP34 oli suurissa vaikeuksissa ikätoveri Hanescun kanssa, joka ei koskaan ollut siinä vaiheessa top100 joukossa, kun Jarkolla oli uralta jo neljä ATP-finaalia. Jarkko toki voitti viidessä erässä ja osoitti olevansa kovempi 1981 ikäluokan nimi, mutta pirun tiukkaa teki karsijaa vastaan. Jotain saman suuntaista hurjaa taistelua voisi olettaa myös Medvedev vs Bonzi matsista tulevan.

Hauska nähdä kuinka pahasti Bernie ottaa pataan Thiemiltä. Ei taida australian toivo montaa geimiä saada, veikkaan. Meniskö jopa alle tuntiin ottelu?

Täysin käsittämätöntä, miten australian tennisliitto tukee miljoonilla pelaajaa, joka ei osaa lyödä edes kämmenlyöntiä.

Hienoa nähdä Agassi taas kentillä. Käykäähän juniorit lainaamassa kirjastosta Agassin mainio kirja Open, jos ette ole vielä sitä lukeneet. Se on lukemisen arvoinen kirja. Ja samalla pääsee hyvin slami-fiiliksiin. :nerd:

1 tykkäys