Roland Garros 2018

Huomenna alkavat RG karsinnat! Siellä mm. 28-sijoitettuna Henri Laaksonen.

Q1 Bradley Klahn
Q2 Mohamed Safwat / Blaz Rola
Q3 mahdollisesti Quido Andreozzi - 9. seed (tai J-P Smith / Dustin Brown)

EDIT Ei huomisen ohjelmassa

2 tykkäystä

Mennäänpä hetkeksi ajassa taaksepäin 13 vuotta. Silloin pian 19 vuotta täyttämässä ollut Nadal oli alkuvuoden 2005 aikana noussut kymmeniä sijoja rankingiltaan ja oli jo viides RG:tä edeltävällä viikolla.

Niin vakuuttava oli ollut, että oli selvä ennakkosuosikki kisan voittajaksi, vaikka oli vasta neljänneksi sijoitettu ranki-kakkosen, Hewittin jäätyä pois.

Nyt, koht’siltään jo 32-vuotias Nadal on paljon suurempi suosikki kuin silloin.

Vuosina 2006, 2007 ja 2008 tuli kakkossijoitetulle turnausvoitto. Ensimmäisen kerran Nadal sijoitettiin ykköseksi sitten 2009 silloisen rankinsa mukaisesti, ja huonosti kävi: ei edes finaalissa.

Vähän vaivalloista keskustelu taitaa olla mitä tulee miesten kaksinpeliin alkavissa Ranskan avoimissa…

Olkoon muutaman vuoden takainen neljännelle kierrokselle venynyt Goffin suosikkipelaajani turnauksessa. Luulen isompien poikien joukossa käyvän kuitenkin sillä lailla vanhanaikaisesti, että kolmannella ja neljännellä kierroksella niitä vastaan joutuu tekemään täyden päivätyön ja sittenhän ne oikein isot vasta vastaan alkaisivat tullakin. Resurssiensa puitteissa kutakuinkin virheettömällä pelillä ei Goffin’kaan pysty jatkamaan “määräämättömän” kauan noita paljon korkeammalta syöttämään pääseviä vastaan.

Apuja tarvitsee Goffin muilta, viimeistään semipaikasta läpipääsemiseen. Niiden toivossa…Mutta sitähän se tennis on ja on aina ollut!

1 tykkäys

Toivottavasti voittaja on jotain muuta kuin iso D. Eli Thiem/Zverev kävisi hyvin.

1 tykkäys

Mielenkiintoisia karsintatuloksia (Q2):

Zopp - KokkInakis: 6-7, 6-1, 6-2.
30-vuotias Zopp (ATP 138) kohtaa Kudlan. Noinkohan Jürgen pääsee vihdoin, 4 vuoden jälkeen GS-kisaan mukaan.

Jaume Munar - Auger-Aliassime: 6-3, 6-3.
Munar (ATP 155) on massakenttämies, oli 2014 RG:n poikien finaalissa häviten Rubleville.
Vaikka kävihän tuo Kanadan poikakin Ranskan finaalissa toissa vuonna häviämässä Blancaneauxille.

1 tykkäys

Munarille kauden toinen voitto AA:sta massalla. Aiempi huhtikuussa Italiassa.

ATP:n kaaviospekulaatio: http://www.atpworldtour.com/en/news/nadal-zverev-djokovic-roland-garros-2018-draw

Veikkaan, että Zverev pudottaa Thiemin kvartseissa ja semeissä Djokon, kunnes häviää finaalissa taas kerran Rafalle. Rafa häviää erän neljännellä kierroksella Shapovaloville ja kvartseissa Coricille. Rafa on välierässä Ciliciä vastaan ylivoimainen.

1 tykkäys

Mielenkiintoinen pahojen poikien, Tomic ja Kyrgios, välinen ottelu avauskierroksella lauantain. Eivät ole maanmiehet tainneet toisiansa kohdatakaan ATP- tai challenger-tasolla.
Tomicilla hyvä massajakso : 7 voittoa 8:sta ottelusta. Kyrgiosilla 6 viikon tauko pelaamisesta kyynärpäävamman takia.

2 tykkäystä

Jos, Nadal olisi saanut omin käsin valita kaavion jokaisen pelaajan position niin kuinka monta pelaajaa olisi vaihtanut kaaviossa paikkaa? On kyllä surullista, että tässä tilanteessa, kun ei nyt mitään huikeaa turnausta olisi muutenkaan ollut luvassa, niin kaaviolla on pilattu se vähäinenkin jännitys. Jos hiukankaan foliohattu päähän menisi, niin ajattelisin kaaviota olleen arpomassa Michel Platini.

2 tykkäystä

En itsekään usko lämmitettyihin palloihin… :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: No eiköhän se nro 11 tule ilman niitäkin, valitettavasti.

Katsoin kaavion. Eihän Nadalilla ole ennen SF-vaihetta mitään muuta estettä kuin mahdollinen loukkaantuminen. Siten SF-vaiheessa lisäksi virtaa jäljellä. Ja jos SF:ään pääsee, on “aika” vaikeasti voitettava: olikos Nadalilla joskus 50 massa-SF:n voittoputki…

Vuosi sitten RG, viime US open ja nyt taas RG, aivan lapsellisen helpot kaaviot, jossa finaalissa vastaan tulee joka kierroksella hirvittävään testiin joutunut umpiväsynyt pelaaja. Olisihan tietysti voinut olla että Nadal olisi tuhonnut kenet tahansa muutenkin helposti, mutta se että finaaliin ei tule edes matsia on kyllä saamarin sääli.

1 tykkäys

Ruud, Munar ja Hurkacz karsinnoista pääsarjaan.

Lisätään nuorisosta vielä Carlos Taberner. Tusinan verran 1997-syntyneitä ja sitä nuorempia pääsarjassa. Toivottavasti viikon päästä vielä joku mukana, kun pääsee nautiskelemaan synttärilahjasta muutamaksi päiväksi katsomon puolelle :sunglasses:

1 tykkäys

99 Moutet voitti 79 Karlovicin.

Suomen DC-vastus Safwat hävisi Dimitroville mutta yksi tiebreak, hieman kuin Helsingin futuressa Ruusuvuorta vastaan.

1 tykkäys

Kakkoselta Zverev - Berankis alkaa just nyt.

1 tykkäys

En muista kenen kanssa väiteltiin Ostapenkon tulevaisuudesta. Taisin sanoa, että näytti Ranskan avoimet melkoiselta suonenvedolta, jossa tuollainen hit’n miss tyyli sattui onnistumaan, että luultavasti tulee olemaan suuria ongelmia säilyttää taso. Jos jaksaisi kaivaa tuon viestiketjun jostain. En todellakaan ihmettele että hallitseva mestari tippui ensimmäisellä kierroksella. Tekniikka on erittäin vajavainen ja altis pienen pienille ongelmille, jossa peli lähteekin yhtäkkiä lentelemään seinille. Yhä voi toki putkautella, mutta en usko että tosiaankaan tulee toista slamiä urallaan voittamaan. Näin taisin sanoa silloinkin. Tämä siis näkemättä tämänpäiväistä matsia, mutta tuloksen kuultuani.

20 vuotias ja yli 6 M palkintorahaa. Ranking 5. Ei nyt ihan huonosti ole mennyt?

1 tykkäys

Joo mutta vajavainen tekniikka ja liike on hidastunut vuodessa selvästi kun massaa on tullu lisää. Asenne on myös muuttunut ylimieliseksi. On myös tehnyt yli 5 Meur sponssidiilit… Eiköhän niillä pärjää vaikkei ikinä voittaisi matsiakaan

1 tykkäys

Pitemmän aikaa on askarruttanut Psuopan lisäksi monen muunkin kirjoittajan tapa nostaa pöydälle näiden aivan maailman huippujen surkeat tekniikat tenniksen hyvin moninaisiIlla osa-alueilla. On vain ujostuttanut kysyä, kuinka voi nti tai hra Maailman Huipulla olla tämä tai tuo lyönti tekniikaltaan aivan vajavainen (virheellinen, ala-arvoinen, luokaton; lista lienee helposti jatkettavissa).

Tulee mieleen, että voiko maailman tenniksen taso olla niin heikko että moiset surkimukset kolkuttelevat kärkipaikkoja (elleivät jopa ole ihan kärjessä!) huomattavista teknisistä puutteistaan huolimatta. Onhan tuo mahdollista jos sitten muut TÄRKEÄT osa-alueet ovat vastaavasti parempia kuin muilla. Lisäksi voi kai sinne kärkipaikoille päästä puutteistaan huolimatta joksikin aikaa tuurillakin mutta vuosikausia ei sitä voi kestää.

Olen kuitenkin taipuvainen ajattelemaan yksinkertaisesti ja tietysti myös tässä vähän yleistäen, että maailman parhaimmistolla ei varsinaisia tekniikkavirheitä ole ollenkaan. Onhan täysin ymmärrettävää, että “sama lyönti” eroaa tekemisessä kilpakumppanin “samasta lyönnistä” mm. siksi että toinen valjastaa koko tekniikkatiemyksensä lyönnin kovuuteen, toinen lyönnin tarkkuuteen, kolmas lyönnin varmuuteen, neljäs loukkaantumisriskin pienentämiseen jne. Lisäksi käytännössä usein on kyse niiden järkevästä yhteensovittamisesta. Voi myös olla aikapulaa lyöjällä tai korostunut pyrkimys aiheuttaa sitä vastapuolelle… En millään pysty kykenemään ymmärtämään että pisteen/geimin/erän/ottelun mahdollinen häviäminen johtuisi jostain mystisestä tekniikkavirheestä molempien pelureiden kuuluessa maailman tennishuipulle (jota en kuitenkaan laiskuuttani rupea tässä määrittelemään).

En siten myöskään jaksa uskoa, että tennis olisi erityisen vaikea laji ja siksi t-virhe vaanii erityisesti tennisurheilijoita. Kieltämättä olen vaarallisilla vesillä kun nostan tähän joitakin, ainakin minusta vaikeita lajeja tuntematta niitä ollenkaan.

  1. Seiväshyppy. En muista että pitkäaikainen lajin ykkönen S Bubka olisi niitä paria suurkisafloppiaan selittänyt tekniikkansa senhetkisellä huonoudella.

  2. Miekkailu. En osaa kirjoittaa tähän mitään muuta kuin sen että kaksintaistelulajissa on varmaan yhtymäkohtia tennikseenkin.

  3. Pöytätennis. Onko kaikilla niin sama tekniikka että tekniikkavirheet tavallaan mahdottomuus? Eikä niistä siis niistä voi olla puhettakaan. On jo hyvin lähellä tennistä pompusta lyötävänä kaksintaistelupallopelinä.

Vielä mainittakoon mielenkiintoinen moniosa-alueinen 4) pesäpallo jossa erivauhtisia lyöntejä mailalla, pikajuoksua, koppeja, kopitettujen pallojen nopeaa siirtämistä heittokäteen, heittoja, syöksyjä pesille jne. Mitenkähän Tahko Pihkalan nykyiset opetuslapset pärjäävät tekniikkavirheittensä kanssa moisessa ryteiköissä!? Eivät ainakaan ulkopuolisille niistä paljon huutele!

Pesisfanien sisäpiirijuttujako: “Mutkamon Leskinen olisi ehkä Suomen paras ainakin ulkopelaajana, mutta mies on varsinainen mämmikoura kun loisteliaan kopin jälkeen pallo pitäisi siirtää heittokäteen. Lukemattomia kertoja pallo on jopa pudonnut tässä manööverissä. Ja taas on palon sijaan tullut juoksu! Eikä se heittokaan juuri siksi ole niitä vakaimpia. Kumma ettei Ala-Vakerin Teppo saa tuommoista asiaa kondikseen!”

1 tykkäys

Perustavanlaatuisia biomekaanisia asioita tapahtuu riittävän oikein, ja osaavat toistaa lyönnin, ja saavat hyödynnettyä fysiikkaa lyöntiin, vaikka olisi silmin nähtävissä olevia teknisiä heikkouksia lyönnissä. Asian muotoilu on vaikeaa, mutta miksi Benoit Pairen kämmen on huono vaikka sinänsä sen saa rävähtämään vauhdilla highlight-tasoisesti? Tekniikkavirheiden takia lyönti tuppaa hajoilemaan pelin moninaisten fyysisten ja taidollisten vaatimusten sekamelskassa. Brownin Dustinin rystystä ja kämmenestä en mene nyt sanomaan mitään muuta kuin että pallo lähtee tuhatta ja sataa vaikka kaveri näyttää rimppakintulta joka ei hyödynnä kroppaansa lyöntiin. Siinä tapahtunee juuri oikea-aikaisia ja teräviä kiihdytyksia vaivattomasti (“Bruce Leen kahden tuuman latauksen isku”) - ainakin, kun haluaa läväytellä. Mikä on toisaalta tuolla tekniikalla/tyylillä lyödessä kyky pelata tempotakakenttätennistä suurella varmuudella vaikka jossain hiekkapaperikovalla-alustalla?

Pelaajalla voi toisaalta olla loistava tekniikka vaikkei biomekaanisesti saa lyöntiin vauhtia paljoa (Hewitt), jolloin kontrolli ja toistettavuus ovat kohdallaan.

Sitten joku Przsyciezny (vai miten kirjoitetaankaan), jolla on bollauskämmeniä katsoessa aivan maaginen lyönti ja käden nopeus, enkä näe lyönnissä mitään epäpuhtautta, mutta pelin vaatimuksissa syystä tai toisesta ei olekaan niin maaginen ase ATP-tasolle.

Kun pelaajalla on maaginen tekniikka ja biomekaniikka kondallaan, lopputuloksena on pelaajia tyyppiluokkaa Otto Virtanen, jonka lyönnin energiatehokkuus on optimaalista. Sitten taas on tällaisia thiemejä, jotka lyövät kämmentä sinänsä puhtaasti mutta valtaisalla energiavaateella, koska lyönti ei ole niin virtuoosimainen ja energiatehokas (Otto, Federer, Fognini).

Tässä ihan lonkalta, varmaan osittain ristiriitaisesti ja virheellisesti, mutta herättämään ja jatkamaan keskustelua.

2 tykkäystä