Roland Garros 2023

Virtasen ikäluokan entinen juniorien maailman ykkönen Thiago Agustin Tirante teki läpimurron huipputasolle pudottamalla VDZ:n neljässä erässä. Ihan uusi tuttavuus minulle, mutta yllätys oli jo etukäteen ilmassa, koska Tirante pelasi hyvät karsinnat ja VDZ on ollut alamaissa München karmaisevan finaalitappion jälkeen.

2 tykkäystä

Wawrinka otti ilon irti voitosta :smile: , yleisö tukee vahvasti ja näkee että se merkitsee paljon tässä uran loppusuoralla

2 tykkäystä

Pouillen paluu Grand Slam-areenalle ja vieläpä voittoisasti oli se kuuluisa sykähdyttävä urheiluhetki eilen!

Tämän ehtoon tärkein yksittäinen voitto lienee Shapovalovin. Mies on juonut tervaa koko vuoden, josko nyt aukeaisi?

1 tykkäys

Pouillella pitäisi olla ihan hyvät mahdollisuudet voittaa myös Norrie, jonka kuntokäyrä on ollut laskusuunnassa Rion ja Indian Wellsin jälkeen, varsinkin kun tulee saamaan ihan massiivisen tuen täydeltä katsomolta. Norrie oli tänään tappion partaalla jo Pairea vastaan.

2 tykkäystä

Paluuta ATP-tasolle yrittävä huippulupaus Seyboth Wild vie ekan erän Medvedeviä vastaan 7-6(5). Mieletön tulivoima SW:llä kämmenessä.

2 tykkäystä

SW:llä toisen erän tie-breakissa 6-4 johto ja paikka tappaa kämmenellä, löi leveäksi. Medvedevin eräpallossa helppo iskupaikka ja sekin leveäksi. Kolmas erä Medvedeville 62.

Chatrierella melkoinen vääntö Seyboth Wild (Q/BRA-172)-Medvedev 7-6(5), 6-7(6), 2-6, 6-3, 6-4, hyvä kämmentulivoima brassilla, paukutti 47 winneriä pelkästään kämmenellä!

3 tykkäystä

Joo, en olisi uskonut, että Wild enää voittaa sen jälkeen, kun hävisi kipsaamalla omiin virheisiin sen toisen erän tiebreakin tilanteesta 6-4.

Medvedev oli koko ottelun ajan vaikeuksissa tuulisten olosuhteiden kanssa ja hänellä oli isoja ongelmia erityisesti kakkossyötön kanssa.

Medvedevillä pysäytettiin nenäverenvuotoa 3. erän lopulla, luultavasti sai pelata varovasti sen jälkeen. Paljon tuli kyllä syötönmurtoja puolin ja toisin 4. ja 5. erän aikana.

Miesten nelinpelikaaviossa 10,5 paria ranskalaisia, joista 7 villillä kortilla. Voisihan noita kortteja muillekin jaella?

Wawrinka-Kokkinakis viidenteen erään. Neljäs kesti 78min, kunnes Stan voitti TB:ssä.

1 tykkäys

Ei onnistunut Monfilssit. 0-4 tappiolla vikassa erässä ei Stan kyennyt nousuun. Ei ollut kaukana.

Spekulointi on penkkiurheilun suola, niin mainitaan, että Altmeier voitti juuri viiden tunnin ja 25 min väännössä Sinnerin, ja kohtaa kolmannella kierroksella Dimitrovin.

Sinnerillä oli kaksi matsipalloa neljännen erän kymmenennessä pelissä.

2 tykkäystä

Viidennen erän viimeinen geimi noin 12 minuuttia, tenniksen koko kirjo!

5 tykkäystä

Ja Fritzin kenttähaastattelu:
“The crowd was just so great that I had to let it fire me up. They cheered so well for me , I wanted to make sure I won. Thanks guys.”

2 tykkäystä

Määrällisesti laajasta edutuksesta ja hurjasta kotiyleisön kannustuksesta huolimatta ei yhtään ranskalaispelaajaa edennyt miesten eikä naisten kaksinpelissä kolmannelle kierrokselle. Nelurissa sentään muutamia isäntä/emäntämaan pareja vielä mukana.
Tulevaisuudessa ranskalaisedustus kärjen tuntumassa epäilemättä vahvempi, ainakin miehissä monia lupauksia kolkuttelemassa.

1 tykkäys

Olipa heikko suoritus taas ranskalaisilta kotikisassa. 1.kierrokselta kuusi miestä jatkoon 18:sta. 2.kierroksella loputkin kuusi ranskalaista hävisivät ottelunsa.

Takavuosina L’Équipen etusivu huusi punaisin kirjaimin maansurua ja pettymystä, kun miesten kaaviossa ei ollut yhtään ranskalaista neljännellä kierroksella. Mitähän toimittajat tänä vuonna tohtivat kirjoittaa…

1 tykkäys

Haukkuvat Djokovicia ja Fritziä. Ranskalaiset sentään kaatui tyylillä.

Rankingien perusteella ranskalaisten miesten kaksinpelaajien menestys Ranskan avoimissa oli aivan oletettu.

Muutama viikko sitten ranskalaisista korkeimmilla rankingeilla olivat ”veteraanit” Gasquet ja Mannarino yli ATP40 rankingeillaan. Sitten Humbertin turnausvoitto nosti hänet ranskalaisten kärkipelaajaksi. Humbertin ranking on nyt ATP40.

Kolmannelle kierrokselle selviäminen tarkoittaa 32 parhaan pelaajan joukkoon pääsyä. Nythän ei ainuttakaan ranskalaista siis ole rankingissa 32 parhaan joukossa.

Onneksi Ranskalla on kaksi nuorta (19v) superlupausta Fils(ATP63) ja Van Assche(ATP82) jotka lähivuosina tulevat mukaan kärkikamppailuihin pelastamaan Ranskan miespelaajien maineen. (Fils täyttää 19v 12.6. ja Van Assche täytti 19v vasta toukokuussa.)

5 tykkäystä