Suomalaiset juniorit 2022

Kansainvälisen kauden 2022 piti junnujemme osalta alkaa huomenna Laura Hietarannan valmistautuessa Australian avoimiin Traralgonin G1-kisalla. Mutta eipä tyttöä lopulta pääsarjan kaaviossa näy, sillä Tennisliiton mukaan “valitettavasti suomalaispelaaja on sairastunut ja on siksi vetäytynyt tämän viikon turnauksesta.” No, parempi sekin kuin loukkaantuminen. Toivotaan toipumista itse päätapahtumaan.

Linus Lagerbohm 14v 1kk pelasi tällä viikolla Tshekissä TE16 kisan, joka tasokasta 2.kategoriaa.

Lagerbohm 5-sijoitettu. Voitti kaksi ottelua murskaluvuin ja kohtasi kvartsissa 2-sijoitettu Stepan Sklenickan, joka Tshekin maajoukkuenimi. Puolisen vuotta Linusta vanhempi. Viime vuonna Sklenicka TE14 rankingin nro. 16 ja Lagerbohm nro. 20.

Sklenicka vs Lagerbohm
5-7, 7-6(3), 7-5
Sklenicka eteni lopulta finaaliin.

Lagerbohm pelasi dubbelia Venäjän kärkinimien joukossa olevan viime vuoden TE14 top5 nimi Egor Gorinin kanssa ja olivat 1-sijoitettuja. Voittivat myös turnauksen ja kaatui Itävallan vuotta vanhempien kärkinimi pareineen.

3 tykkäystä

14-vuotias Linus jatkaa tällä viikolla Tsekissä G5-kilpailussa ja karsinnoissa kaatui jo kolme häntä itseään vanhempaa poikaa. Eipä Linuksella taida tällä kaudella kovin montaa itseään nuorempaa vastaan tullakaan ITF-kisoissa. Pääsarjan avausmatsi on ohjelmassa heti tänään eli Linukselle neljäs matsi kolmeen päivään. Ihan käy urheilusta noin nuorelle pojalle. Mukana pääsarjassa myös 16-vuotias Emil Matikainen.

Toinen erityisen kiinnostava suomalainen tällä viikolla on viime kauden kaksinkertainen G5-turnausvoittaja Otso Martikainen, joka hakee isompia ITF-pisteitä Glasgow’n G3-kisassa.

4 tykkäystä

Tsekki G5, 1. kierros
Linus Lagerbohm - Martin Doskocil (CZE) 6-7(4), 6-1, 6-1

Onpa poika iskussa! Vastus ei ollut nimittäin mikään ihan heppoinen vaan itseasiassa ennakolta melko samaa tasoa Linuksen kanssa: viime kaudella TE-rankingissa sija 32 ja kolme TE14-turnausvoittoa. Erona pelaajien välillä oli vaan se, että tsekki lähti matsiin tuoreella jalalla ja suomalainen oli urheillut karsinnoissa kolme matsia kahteen päivään.

Toisella kierroksella on vastassa tänä vuonna 17 vuotta täyttävä nuori mies. Eikä lepopäivää ole tarjolla vieläkään. No, siinä se kunto kasvaa.

3 tykkäystä

Tämä on Lagerbohmin ensimmäinen kaksinpelin ITF pääsarjan otteluvoitto ja näin ollen kaksinpelin puolelta sarakkeeseen ensimmäiset U18 pisteet 14v 1 kk iässä.

Mainitaan, että Emil Ruusuvuori teki saman yli vuotta vanhempana 15v 2kk ja 14-vuotiaana Emil pelasi kolme ITF-pääsarjaa joissa kaikissa hävisi avauskierroksella.

Otto Virtanen puolestaan teki tuon 14v 7kk ja 14v 0kk-14v 6kk Otto hävisi neljästi avauskierroksilla.

Otto oli juuri tuon 14v 1kk kun haastoi tosin G5 avauskierroksilla kolme vuotta vanhemman ok-tasoisen kolmeen erään. Linuksen 2.kierroksen vastus suunnilleen samaa tasoa kuin Oton tuolloin.

Kun katsoo loppuvuonna syntyneiden kovienkin nimien 15v kautta 14-vuotiaana ITF G5/G4 peleissä, niin onhan se suurelta osin tappiota tappion perään ja vain muutama menestysturnaus max koko vuonna.
Kaikki voitot plussaa.

4 tykkäystä

Linukselle tiukka 6-2, 2-6, 4-6 tappio toisella kierroksella. Huikeaa suorittamista tuon ikäiseltä silti kun näyttää jo olevan täysin valmis näihin karkeloihin. Ja onneksi nelinpelissä sentään pääsi jatkoon niin ei ehdi hiki kuivumaan. :sweat_smile:

Glasgow’n G3:ssa Otso Martikainen putosi heti avauskierroksella.

1 tykkäys

Laura Hietarannan avausvastustaja AusOpenissa on bulgarialainen Glushkova. Minkätasoinen pelaaja on kyseessä ja mitä ehtinyt saavuttaa? Laura on kaaviossa 15. sijoitettu.

1 tykkäys

Onhan tuo Glushkova viime kaudella naisten W15-kisan semissä ollut kovalla kentällä. Junnukisoissa näyttää suorastaan vältelleen isoimpia kisoja ja kerännyt pisteitä G2-tasolta. Viime viikon Traralgonin lämmittelyssä otti avauskierroksella selvän tappion. Kyllä Laura tähän suosikkina lähtee, jos on yhtään lähellä parasta virettään.

2 tykkäystä

Hietaranta kuitenkin, eikös?

Hietaranta toki. Sorry väärästä nimestä. Korjattu.

1 tykkäys

Lauralla huomenna kaksi ottelua.
Ensin kaksinpeli Glushkovaa vastaan kentällä 14 noin klo 06 alkaen kolmantena otteluna kahden poikien kaksinpelin jälkeen.

Sitten tauon jälkeen nelinpeliä Sierran (Arg) kanssa kreikkalaisparia vastaan kentällä 5.

Vielä on jännitettävää suomalaispelaajan peleissä AusOpenissa. Toivottavasti myös huomisen jälkeen.

Hietaranta hävisi kaksinpelin.

Ja myös dubbelin

Siihen loppui suomalaisten pelit tämän vuoden AusOpenissa.

Laura löi ottelun loppuvaiheessa liian monta lyöntiä krosseissaan suoraan verkkopelaajan ulottuville helposti tapettettavaksi.
Tulevissa turnauksissa parempaa menestystä Lauralle odottaen ja toivoen.

Toivotaan että siellä tehdään analyysia tappioiden juurisyistä ja sen mukaisia korjausliikkeitä treeniin. Meinaas helpompi se on tässä vaiheessa tehdä perustavanlaatuisia muutoksia peliin kuin sitten kun päätä on lyönyt seinään niin kauan että tennisliiton sivuilta saa lukea, kuinka pelaaja, ehkä 20+ v., vetäytyy ainakin toistaiseksi ammattilaistenniksestä ja keskittyy siviilielämään…

Enkä väitä tai tiedä onko tällaisiin muutoksiin kyseisen pelaajan kohdalla tarvetta. Vai vain hienosäätöön joka tekee jokaiselle pelaajalle hyvää aina sopivissa väleissä (kuin määräaikaishuolto autolle). Mutta yleisperiaatteena kannattaa kysyä tämä kysymys uran kriittisessä vaiheessa: hakataanko tässä päätä seinään ja toivotaan parempaa tulosta mitään muuttamatta?

1 tykkäys

Oli vähän lohdutonta katsoa ottelun eka erää, korkeita tuuppauspalloja ja helppoja virheitä molemmilta. Jätin suosiolla toisen erän katsomatta! Oisko Lauran pitänyt vaihtaa taktiikkaa, slaisseja ja rytmin rikkomista? Kyllä!
Sekä Mats Wilander että Emil ym. ovat todenneet että hyvä pelajaa vaihtaa strategiaa jos peli yskii.
Koska en katsonut toista erää niin en tiedä miten Laura reagoi.

Onneksi Lauran paras alusta on perinteisesti ollut massa ja kesän W15-kisoista odotan tasaista menestystä. Ja johan tuo on naisten kisoissa väläytellytkin. Junnupuolelta ehkä ne Ranskan avoimet voi pelata, mutta enpä tiedä tointaako muihin kisoihin - edes slämeihin - enää mennä.

2 tykkäystä

Lauran tämän kisan osalta on syytä muistaa sairastuminen ennen tätä AO turnausta hänhän joutui jättämään väliin esikisan. Varmasti ehkä lievä alavireisyys johtui vahvasti tuosta , virheherkkyyttä oli .
Eikun eteenpäin .

4 tykkäystä

Juho Eric Biggs on päässyt Puolassa G4-junioriturnauksen finaaliin. Huomisessa finaalissa vastaan tulee kakkossijoitettu tsekki Jakub Filip (16v,ITF219). Juho (ITF297) on turnauksen neljänneksi sijoitettu.

2 tykkäystä

Biggs hävisi kolmessa erässä tiukan väännön.