Suomen naistennis 2021

Anastasian finaalivastus tänään klo 11 on Sarah Beth Grey (GBR), joka on 26-vuotïaana WTA-rankingissa ennätyssijallaan 406. Vuosia on jaksanut tahkota pikkukisojen tennistä pääsemättä finaaliin edes W15-tasolla ja tällä viikolla sitten ilman erätappioita karsintojen kautta päätyyn asti. Aikamoista. Ehkä on omaksunut tuon Anastasian omituiseksi mainitseman alustan muita pelaajia paremmin. Laittaisin Anastasian tähän ylivoimaiseksi ennakkosuosikiksi, jos Greyllä ei olisi näin vakuuttava saldo tästä kisasta toistaiseksi:

Q1  6-4 6-3
Q2  6-3 6-0
R32 6-2 7-5
R16 6-1 6-4
QF  6-1 6-2
SF  3-0 Ret

Onneks Anastasia ei viihtynyt kentällä eilen tuntia pidempään eikä siten jaksamisessa pitäisi suurta etua britille tulla. Hänellä sentään karsinnat alla.

1 tykkäys

Grey pelannut ihan hyvin pari viimeisintä kisaa.

Se on totta. Hämmästyttävän kovia tuloksia pelaajalle, joka on koko uransa pyörinyt 400+ sijoilla WTA-listalla. Pari esimerkkiä:

Grey - Kamilla Rakhimova (WTA 120) 6-1, 6-2
Grey - Dodin (WTA 90) 6-4, 2-6, 2-6

Mutta jotain perusteellista pitää olla pelissä myös vialla kun on jäänyt noille sijoille pyörimään. Kohtahan tuo varmaan nähdään.

Samasta paikasta katson. WTA singles forecast näyttää reaaliajassa pistelisäykset/vähennnykset tuleville viikoille. 2W kohdasta vertasin muiden pisteitä Anastasian tuleviin pisteisiin. Ja koska vielä on voimassa korotetut pisteet, Anastasia on saanut finaalipaikasta 40p ja turnausvoitosta saisi 65p.

3 tykkäystä

Kulikova 4 poisjäännin päässä Soulin pääsarjasta. Toki suurin osa siellä aasialaisia sisällä nyt, niin tuskin moni jää pois.

1 tykkäys

Ilmeisesti päässyt jo sisään, jos ei ole jäänyt pois sillä Eikeri on jo pääsarjassa

edit: omiani höpisen… oli kyse karsinnoista. Yhdellä voitolla muuten pääsee karsinnoista pääsarjaan

Kulikova yhden poisjäännin päässä pääsarjasta, eiköhän sieltä joku vielä edeltä jää pois… Jos Kulikova tuonne todella menee, niin mielenkiinnolla odotan miten menestyy. Kaksi top 100 -pelaajaa mukana.

1 tykkäys

Eiköhän tuolta jää porukkaa pois, mut Ulrike Eikeri ainut pelaaja, jolla mahdollisuus SE-paikkaan Seoulin kisaan.

E: yhdestä karsintamatsista sais 6p toisaalta ja vastustajat on melko heikkoa tasoa

1 tykkäys

Nastia jäi AO:n karsinnoista 28 sijaa. Tuskin tulee noin montaa poisjääntiä

1 tykkäys

Tänään varmistui Anastasian suora pääsarjapaikka ensi viikolla pelattavaan Soulin WTA 125 -turnaukseen.

4 tykkäystä

Seuraavaksi voidaan alkaa seuraamaan nouseeko Kulikova Soulin turnauksen 8 sijoitetun pelaajan joukkoon. Tällä hetkellä hän on pääsarjaan pelaajalistalla 12. korkeimmalla rankingilla.

Koskas muuten Australian avointen karsinnat onkaan? Kulikova ilmoittautunut myös Adelaiden ekaan turnaukseen, jossa karsinnat 1.-2. joulukuuta. Siellä varasijalla 16 karsintaan.

Toki 2.-3. tammikuuta.

Tarviskohan Kulikova pian oman aiheensa? :slight_smile:
Soulin karsinta peruttiin kokonaan lopulta, ja pääsarjassa 4 parhaiten sijoitettua suoraan toiselle kierrokselle. Kulikova ei aivan sijoitetuksi yltänyt.
Ekan kierroksen vastus Intian Riya Bhatia WTA-433. Eli ihan hyvä tuuri kävi. Toisella sitten astetta kovempi Valentini Grammatikopoulou WTA-145.

1 tykkäys

Eikö täällä sellainen jo löydykkin? Anastasia Kulikova Suomalainen voimanpesä :slight_smile:

Kaikki kunnia Anastasian semifinaalipaikalle Koreassa, mutta onko media nyt lähtenyt vähän laukalle :wink: ?

Nanne Dahlman (nyk.Saarelainen) oli Tarrantossa 1991 (voittaen puolivälierässä Thorenin) ja Belgiassa 1992 WTA 250 kisojen semeissä, vaikka WTA:n omat sivut nimeävätkin ne virheellisesti ITF-turnauksiksi.
Hän oli lisäksi Linzin WTA 250 kisan puolivälierässä v. 1995 voitettuaan pelaajat sijoilta 26 ja 73. Samana vuonna hän oli myös Moskovan WTA 500 kisan puolivälierässä voitolla WTA 45 pelaajasta.

Myös Petra Thoren oli Aucklandin WTA-kisan semissä v. 1992, mutta nykystandardin mukaan tuokin kisa luokitellaan WTA 250 kisaksi. Matkalla semiin Petra voitti pelaajat rankingeilla 99 ja 79.
Nykyinen WTA 125-kategoria ei oikein ole vertailukelpoinen 90-luvun alun WTA Tier 4/5 kisoihin, joissa palkintorahaa oli 100.000 dollaria. Nuo silloiset kisat vastaavat hyvinkin nykyisiä WTA 250-kisoja joiden palkintorahat alkavat 275.000 dollarista.

Emma Laine oli vuonna 2006 Pattayan WTA 250-kisan puolivälierässä voitoilla pelaajista 77 ja 57. Samoin 2006 Indian Wellsin WTA 1000-kisan 4. kierroksella voitettuaan pelaajan sijalta 53 ja saatuaan rtd:n Flavio Penettalta, joka oli #7 . Lisäksi Emma suoriutui ison kaavion WTA 500 kisassa kolmannelle kierrokselle voittamalla pelaajat sijoilta 78 ja 51 häviten tuolloin top 10:ssä olleelle Mary Piercelle.
WTA 125-kisoista on myös käytetty nimitystä WTA Challenger. Niiden palkintoraha on noin puolet WTA 250 pienimmistä kisoista ja pelaajat 1-10 eivät saa niihin osallistua. Pelaajat sijoilta 11-50 saavat osallistua vain villillä kortilla ja vain jos isompia kisoja ei ole samalla viikolla ja näidenkin korttien määrä/kisa on rajoitettu. Palkintorahaa näissä kisoissa on 125-162 T dollaria(riippuen kaaviokoosta) Melko lailla siis kuten isoissa ATP challengereissa.

ITF:llähän on (miehistä poiketen) naisille tarjolla 60-, 80- 100-T dollarin kategoriat

Hienoa jos Kulikova pystyy vakiinnuttamaan paikkansa tälle WTA125 tasolle. WTA 250 + kisoihin on tosin vielä matkaa ja rankingpisteitä pitäisi saada noin tuplat lisää nykyisestä n. 350 pisteestä

4 tykkäystä

Täysin samaa ihmetellyt. Toki suurelle yleisölle menee läpi tuo, että on ”WTA-kisa”. Se on tosin eri asia, kun WTA Tourin kisa. Leikitellään eri nimillä

2 tykkäystä

Niin, voisihan Challengeriakin sanoa ATP-kisaksi, eikä se varsinaisesti olisi edes asiavirhe…

2 tykkäystä

Kyllähän Anastasiaa saa ja pitääkin hehkuttaa, kun on pitkästä aikaa naispelaaja, joka oikeasti voi nousta pääkiertueelle. Siitä olen samaa mieltä, että Etelä-Korean turnaus vastaa miesten puolelta lähinnä isoja challengereita tason puolesta. Pisteiden tuplaus on kuitenkin ihan realistista jo tällä pelitasolla, sillä Anastasialla on puolustettavana vaivaiset 22 pistettä (22/305) tästä kesäkuun puoliväliin saakka. Parantunut ranking antaa myös sijoitetulle pienemmissä kisoissa useimmiten helpomman kaavion edetä. Mikäli Anastasia pysyy terveenä, niin olen yllättynyt, mikäli ei ole vähintään 150 joukossa kesäkuuhun mennessä.

9 tykkäystä

18 viestiä erotettiin uuteen ketjuun: Suomen naistennis 2022