Suomen naistennis 2022

Suomessa pelataan Fed Cupin Eurooppa/Afrikka II-ryhmän -turnaus huhtikuussa Vierumäellä. Kahdeksan maata mukana. Eipä ole tästä juuri ollut mainostusta missään, jos sitten Davis Cupin loputtua…
Kokoonpanot julkaistaan 14.3.

En näkisi kovin järkevänä markkinoida kahta tapahtumaa samaan aikaan. Täysi paino tällä hetkellä Davis Cupissa, jonka jälkeen pusketaan BJK Cupia

Lähinnä tarkoitin sitä, että Davis Cupia alettiin tuuttaamaan joka paikasta jo viime vuoden lopulla, mutta Fed Cupista (typerä tuo uusi nimi, joten käytän vanhaa) en ainakaan itse ole havainnut mitään. Googlaamalla selvisi ainakin mulle vastikään, että pelataan näköjään Suomessa, ja varmaan ihan kovia pelaajiakin joillakin mukana.

Tällainen uutinen oli Tennisliiton sivuilla tammikuun lopussa Billie Jean King Cup pelataan Vierumäellä 12.-15.4.2022 - "Kotiyleisön edessä pelaaminen on aina erityistä." - Suomen Tennisliitto. Eiköhän tosiaan mainostus ja lipunmyynti ala heti, kun on Davis Cup saatu pulkkaan eli mahdollisesti jo ensi viikolla.

Tunisialla ja Kreikalla tosiaan top 10 nimet, mikäli ovat mukana joukkueissa.

1 tykkäys

Täällä Espoossa ainakin näkyy

Billie Jean Cup eli entinen Fed Cup pelataan siis kuukauden päästä ja joukkueet julkistettiin jo nyt. Siitä saatiinkin kehnoja uutisia heti alkuun, sillä Laura Hietaranta on särkenyt kätensä eikä pysty pelaamaan kuin aikaisintaan toukokuussa. Joten kakkospelaajaksemme astuu Ella Haavisto, jolle W15-karsinnat ovat tällä kaudella olleet kova haaste.

Haaveet noususta ykköstasolle voinee tuon myötä unohtaa. Onneksi muillakin mailla kuin Suomella on maltillisen tasoisia kakkospelaajia rosterissa, joten putoaminen kolmostasolle ei liene edessä. Lähempänä se toki lienee kuin nousu.

1 tykkäys

Ruudu+ näyttää nämäkin pelit

2 tykkäystä

Se oli sitten siinä. Suomi tippunee alaspäin sillä Nastia ei pysty pelaamaan

Olisiko jotain konkreettisempaa tarjota kuin kryptinen julistus?

Edit, tennis.fi löytyi tarvittava tieto:

Tänään Suomi kohtaa Billie Jean Cupin avauksessa Liettuan, jonka ykköstykki Justina Mikulskyte (WTA 279) jää varmasti lyömättä. Kakkospelaajana on kuitenkin parikymppinen neito WTA-sijalta 1098 eli hyvinkin esim. Ella Haaviston lyötävissä. Toki viimeaikaisten tulosten perusteella Ellakin joutuisi venymään taitojensa äärirajoille.

Mitenkähän Suomen pelaajat nyt sitten sijoitetaan, kun kellään ei ole WTA-rankingia? Löytyikö lopultakin ITF-rankingille oikea käyttötarkoitus!? Suomen kannalta tietysti olisi järkevää heittää toiseksi paras pelaajamme Mikulskyten suuhun ja yrittää oikeasti parhaalla pelaajallamme kaataa Liettuan kakkospelaaja.

Kyllä tässä melkoinen optimisti saa olla, että Suomen säilymistä kakkostasolla ennustaa. Ensi kaudella sitten nousu takaisin pois mutasarjasta lienee selviö, jos Anastasia on suunnitelmiensa mukaisesti 1xx-rankingin vireessä (jos ei jopa kaksinumeroisessa rankingissa) ja Laura Hietaranta saanut pelata/treenata vuoden terveenä.

2 tykkäystä

Kyllä siellä Ella taidettiin saada kakkospelaajien kohtaamiseen kentälle. Ei vaan erityisen hyvin kulkenut.
Ella Haavisto - Andre Lukosiute (LTU) 1-6, 1-6

Voipi aika surkeilla mielillä emännät olla viikon päätteeksi, jos samanlaista selkäsaunaa tulee joka matsissa.


Venla Ahti - Justina Mikulskytė (LTU) 2-6, 0-6

Voi voi. Tulee pitkä viikko.

Ei ole Suomen naisilla helppoa, viimeisimpänä takaiskuna Piia Suomalaisen loukkaantuminen kesken nelinpelin.

Suomen puolustukseksi täytyy sanoa, että olisi moni muukin maa ongelmissa, jos rosterista puuttuisi neljä keskeisintä pelaajaa (Kulikova, Hietaranta, Orpana, Vehviläinen) ja siihen päälle vielä tämä Suomalaisen loukkaantuminen.

1 tykkäys

Tuo on totta. Pelkästään parhaan pelaajan menettäminen kokoonpanosta syöksisi monet näistä joukkueista kohti mutasarjaa. Esimerkiksi Liettua ilman Mikulskytėä olisi hyvin lähellä putoamista.

Mutta melkein tässä ihmeitä vaaditaan, jotta Suomi säilyisi tässä kakkossarjassa.

2 tykkäystä

Näin on! Täytyy silti myöntää, että odotin Haavistolta jokseenkin parempia mahdollisuuksia haastaa eilinen vastustaja.

Nythän tuo Ella löysi paremman sävelen. Harmi vaan kun tilanteessa
Ella Haavisto - Shavit Kimchi (ISR) 1-6, 5-3"…
ei saanut toista erää poikki. Nyt mennään tiebreakkiin.

Ja siihen se sitten kaatui. Mutta hyvin taisteli Ella toisen erän WTA-sijalla 475 olevaa vastaan.
Ella Haavisto - Shavit Kimchi (ISR) 1-6, 6-7(3)

Luxemburgin ykköspelaaja muuten heitti pyyhkeen kehään heti avausgeimin jälkeen Liettuaa vastaan. Siinäkö on Suomen kakkosryhmässä säilymisen avain?

4 tykkäystä

Suomella kahden päivän jälkeen saldossaan tappiot Liettualle ja Israelille. Pelin henki on nyt selvä: voitolla lohkokolmas ja putoamiskarsinta perjantaina – tappiolla jumbosija, suora putoaminen ja pelien päättyminen. Toisen lohkon joukkueet ovat kyllä sen verran kovempia, että taitaa putoamiskarsinnassa käydä huonosti joka tapauksessa.

Mutta tänään vastassa on Luxemburg, jonka menestyksen ratkaisee ykköspelaajan kynnelle kykeneminen. Kakkos- ja kolmospelaajansa ovat selvästi heikompia ja avaavat suomalaisille tien karsintoihin.

1 tykkäys

Ei riittänyt Haaviston taistelu tänäänkään.

Ella Haavisto - Marie Weckerle (LUX) 1-6, 6-7(4)

Saas nyt nähdä käykö Luxemburg vain luovuttamassa ykköspelaajien ottelun ja siirtää ratkaisun nelinpeliin. Jos nyt sääntöjä oikein ymmärrän niin se Mandy Minella (WTA 251) on paikko laittaa ykkösten kohtaamiseen, koska Weckerle on rankingin kakkonen. Hyvin taktikoitu kun saivat näin Ellan kaadettua. Tietysti jos Minella onkin pelikunnossa niin Suomen kohtalohan on sillä selvä.


Olihan se pelikunnossa. Suomi kolmossarjaan.

Venla Ahti - Mandy Minella(LUX) 2-6, 3-6

3 tykkäystä

YLE käynyt tekemässä hyvän jutun Kulikovasta: Anastasia Kulikovan tennisura on vahvassa nousussa, vaikka viime vuosiin mahtuu kaikenlaista – Suomen kaikkien aikojen ykkönen: "Pelilliset mahdollisuudet ovat ihan kärjessä"

Emma Laineella ainakin riittää uskoa: “En näe mitään rajoja Nastialla. Ranking on mennyt koko ajan parempaan suuntaan. Pelilliset mahdollisuudet ovat ihan kärjessä”. Toivotaan näin!

2 tykkäystä

No niin. Neljä kuukauttahan siinä taukoa tuli, mutta Laura Hietaranta on lopulta takaisin tenniskiertueella. Tällä viikolla Marokon W15 ja toivotaan nyt, että tyttö saisi muutaman seuraavan vuoden treenata ja pelata ehjänä.

Ella Haavistoa on myös näkynyt kotimaan kentillä, toivottavasti pian myös ITF-kisoissa.

3 tykkäystä

Hietarannan avausvastus Casablancassa on Noelia Bouzo Zanotti (ESP), joka ei olisi hyvävireiselle Lauralle kovinkaan mahdoton kaadettava. Tällä kaudella parhaimmillaan kolmesti W15-puolivälierissä, mutta vastaavasti kuudesti hävinnyt avausottelunsa. Varmaan Lauran pelituntuma hakee vielä parastaan, joten voitto olisi mukana yllätys.

2 tykkäystä