Suomen tennis

Lomaillessa tuli mieleen, että yhtä ketjua Ylen taannoiselta palstalta olen kaipaillut. Avataan se siis tännekin, ja hautautuu sitten vähitellen, jos käyttöä ei ole. Eli keskustelua Suomen tenniksen yleisestä tilasta, vaikka kaikkien aikojen suomalaisten ranking-listauksia, jotka tuppaavat katoamaan tuonne pelaajien omiin ketjuihin, jne. jne.

Tällä hetkellähän tila lähentelee jo kaikkien aikojen parasta, mutta toista oli reilu viisi vuotta sitten Jarkon lopetettua, ja Emilin vasta aikuisten kisoissa aloitettua. Top1000:ssa ei ollut ainuttakaan suomalaista 14.8.2017, ja kärki näytti tältä:

1044. Patrik Niklas-Salminen
1090. Max Wennäkoski 
1190. Patrick Kaukovalta
1247. Eero Vasa 
1374. Emil Ruusuvuori 
1404. Aaro Pöllänen

Nelurissa toki Henri Kontinen oli maailmanlistan kakkosena, mutta kaksinpelin tilanne oli surkea. Tuosta 1997-99 viisikosta, josta silloin paljon odotettiin, saatiin kuitenkin ATP-kaksinpelaaja, ollaan saamassa ATP-nelinpelaaja, ja Eerostakin viides lenkki Davis Cup -joukkueeseen, joka toisaaalta kertoo nykyisen kärjen kapeudesta. Kaksi 1998-syntynyttä katosi sitten yliopistomaailmaan.

Aika pitkillä valmennussuhteilla on muuten meillä noustu . Kaksinpelissä Emil ja Ricci, Otto ja Pasi Virtanen, ja nelurissakin Harri tehnyt pitkään Boriksen kanssa töitä. Eikö Pattikin vielä ole Ketolan valmennuksessa?

9 tykkäystä

14v saakka tehdään erinomaista työtä minimaalisilla massoilla. Sen jälkeen aivan liian moni lopettaa aivan liian aikaisin. Viimeiset 5 vuotta 15-20 vuotiaiden Suomi-huippujen kehitys on ollut katastrofaalista. Lähes kaikki lupaavat pelaajat ovat lopettaneet tai loukkaantuneena. En muista vastaavaa tilannetta olleen koskaan. Oton ja Emilin erinomainen kehitys kätkee taakseen tämän aika ruman tosiasian.

2 tykkäystä

En usko, että Ketola enää millään tavalla mukana. Viimeaikoina Patti treenannut ainakin Kontisen ja Niemisen kanssa väliviikkoina.

Olen palattuani Itävallasta 2017 huolestuneena todennut saman. Jotain tarttis tehrä (toisin?)