Tokion Olympialaiset 2021 yleinen- ja rankingspekulaatio

Ai samalla viikolla pelataan ATP250 kisoja. Näin taisi edellisen kerran olympialaisten aikaan olla vuonna 2008? Muistelen että silloin top10 nimiä Roddickin johdolla oli jotka valitsivat ATP-kisan mieluummin.
08 kisat Aasian Pekingissä.
Ja mikä koomisinta. Roddickia ei saatu 2008 elokuussa Pekingiin olympialaisiin, mutta olympia-areenalla voitti Pekingin ATP-rahakisan syyskuussa 2008.

2 tykkäystä

ATP sivuston tulosarkistosta löytyi Peking 2008 Olympiakisojen kanssa oli päällekkäin Washingtonin ATP-kisa. Mukana kyseisessä kisassa olivat Roddickin lisäksi mm. Del Potro, Haas, F. Lopez sekä monia muita nimekkäitä pelaajia.

Kyllähän tuossa hyvä massapelaaja voi miettiä, että pelaisiko Hampurin perään Gstaadin ja Kitzbühelin, vai lähteekö Tokioon… No, toisaalta olympialaiset ovat monelle aika harvinaislaatuinen tapaus, ja mahdollisuus näkyvyyteen tennispiirien ulkopuolellakin.

Olen merkinnyt itselleni että olympialaistenniksen paikat jaetaan tänään.
Onko näin?
Mitkä mahdollisuudet Empulla, Henkalla ja Harrilla on päästä mukaan?

Emilin paikka on todennäköinen, jos kaksi pelaajaa edeltä jää pois: Emil Ruusuvuori lähellä tenniksen kaksinpelin olympiapaikkaa | Yle Urheilu | yle.fi

Onko Emil muuten ilmoittanut, että pelaa jos paikan saa?

1 tykkäys

Ruud ja Delbonis ulkona, joten Emilillä paikka olympialaisissa, jos pelaa siellä

3 tykkäystä

Onkos kenelläkään suomalaisella enää pienintäkään mahdollisuutta kisoihin… varmaan nelinpeli vähiten kaukana?

Nelinpelissä periaatteessa, mutta aika kaukana. Toki jos noita poisjääntejä tulee samaan tahtiin, niin miksei.

3 tykkäystä

Ei ole osunut silmiin vieläkään mitään virallista osallistujaluetteloa, mutta Wikipediaan on aika hyvin saatu kasaan jonkinlaista listaa:
https://en.wikipedia.org/wiki/Tennis_at_the_2020_Summer_Olympics_–_Qualification#Men’s_doubles

Tuolta varmasti muutama pari vielä putoaa, ainakin tuo Andujar/Carballes Baena. Sen edellähän olisi myös Kontinen/Heliövaara, mikäli heidät ilmoitettu.

1 tykkäys

Heliövaaran blogin nimi on edelleen “matkalla Tokioon 2021”, mutta jos ei Henkkaa kiinnosta, niin paha siinä on sitten rypistellä.

Ei suomalaisia nähdä Tokion tenniskisoissa.
Federer sen sijaan nähdään.

1 tykkäys

Italialla kiinnostavat neluriparit Berrettini/Fognini ja Sinner/Sonego.

Olisin kyllä itse laittanut kaikki munat samaan koriin eli Berrettinin ja Sonegon yhteen. Siinä olisi paha pari voitettavaksi.

Oisko ollut kysymys henkilökemioista? Berrettini ja Fognini vaikuttavat sielunveljiltä.

1 tykkäys

Federer ei lähde Tokioon. “Polvi ei kestänyt ruohokautta”. Nyt siis varmistui mitä moni jo ehti epäillä, viimeisessä ottelussa Wimbledonissa pelasi selkeästi loukkaantuneena.

Eilen joku päivitti Twitteriin, että tänään (klo 17 asti Suomen aikaa?) on takaraja vetäytyä olympiatenniksestä kaksinpelissä. Ja tämän jälkeen vetäytyvät korvataan nelinpelaajilla, jotka on jo ilmoitettu olympialaisiin. Aika outoa jos näin, siellähän nytkin on jo monta paikkaa vielä auki kaksinpeleihin vetäytymisten vuoksi. Varmasti tässä viikon aikanakin vielä ehtii useampi jäämään pois, eli siellä on lopulta kovia nelinpelaajia taistelemassa kaksinpelimitaleista :slight_smile:

Wikipediasta katselin, että tällä hetkellä Henri Laaksonen taitaa olla yhden peruutuksen/väliinjättävän päässä olympiapaikasta. Toki sitähän emme tiedä haluaako hänkään sinne.

Kaksinpelien ja nelinpelien kaaviot julkaistu.

Hirrrveee ennakkorummutus ja totaaallinen lässähdys lopulta. Oli ennakoitavissa lässähdys, mutta sen suuruus yllätys.

Olympialaiset voisi erottaa prolajeista pois. Onhan nuo lähtökohtaisesti alkujaan enemmän ‘saappaanheittokisat’ ja suurilla urheilulajeilla ollut aina omat tapahtumansa.

Nelinpelin kakkossijoitetut Mahut/Herbert heti ulos kisasta, kun Andy Murray ja Salisbury voittivat selvin numeroin. Brittipari kilpaili ekaa kertaa yhdessä. Olihan tuo yllätys.

Ps. Kai täällä keskustellaan kisoista vai oliko tää vaan spekulointia varten?

3 tykkäystä

Mielenkiintoinen yllätys. Tänne vaan olympiatenniskirjoitukset.
Muutetaan otsikkoa. Voiko sen tehdä vain ketjun avaaja? TennisAce?

1 tykkäys

Joo voisin muuttaa tuota otsikkoa, Mistä kohdin tuota otsikkoa pääsee muokkaamaan en itse löytänyt kohtaa? Laitetaanko millä nimellä? Riittääkö vaan Tokion Olympialaiset 2021?