Tokion Olympialaiset 2021

Jatkoa ketjulle Tokion Olympialaiset 2021 yleinen- ja rankingspekulaatio:

Intian 23v Sumit Nagal ATP160 eteni avauskierrokselta jatkoon.

Vielä on matkaa toistaa vuoden 1996 Atlantin ihme, jolloin Intian 23v Leander Paes rankingilla ATP126 saavutti pronssimitalin.

1 tykkäys

Cilic menetti 5-0 40-0 johdon kolmannessa erässä. Nyt 5-5.

Nyt Menezes syöttää voitosta ja tilanne 6-5

Nyt nähdään sitten näitä ehkä hieman omituisia alternate-pelaajia, eli dubbelistit pelaamassa singeleitä. Murray and Fucsovics ulkona ja tilalle Max Purcell (singles ranking 190) ja Luke Saville (singles 471).

Hyvinhän Purcell pelasi kaksinpelin, kun voitti Auger-Aliassimen. Sen sijaan nelinpelissä Peersin kanssa hävisivät heti. Voi siis keskittyä kaksinpeliin.

Purcell vaikuttaa nousukuntoiselta pelaajalta, vaikkakin on tunnettu dubbeliexperttinä enemmän…Kaksi viimeisintä kaksinpeliturnausta menneet aika hyvin (Eastbourne ATP-250 kisan semifinaalipaikka, jossa 2-1 erin tappio Lorenzo Sonegolle ja edeltävällä viikolla ennen Olympialaisia CH-kisan voitto Nursultanissa, vaikkakaan voitot siellä eivät olleet mitenkään vakuuttavia numerollisesti ja vastuksetkaan eivät myöskään mitään kärkipäätä (rankingväliltä 250-400).

Nur-Sultanissa ei Purcell minua ainakaan vakuuttanut. FAA:lta ainakin tilastojen perusteella surkea ottelu.

FAA:lla taitaa olla taipumusta tulla vähän yllättäviäkin tappioita ajoittain, nyt vastassa vielä sellainen pelaaja, jolla on neluriexperttinä vähän poikkeavampi pelityyli.

Djokovic on hirmuisessa kunnossa. Itseluottamus nousi huippuunsa Wimbledonin voiton jälkeen. Tai itse asiassa Ranskassa Rafan kaato taisi olla se, jonka myötä tietää olevansa voittamaton ja tuo ruokkii lisää menestystä. Seilaa tällä hetkellä itseluottamuksen aallonharjalla.

Djokovic
Bencic
Vesnina

Ainoat pelaajat, jotka vielä metsästää kahta mitalia Olympialaisista

Eikö Tokion olympiatenniksestä jaeta yhtään rankingpisteitä?
Muistin että aikaisemmin mm Riossa on jaettu mutta muistan varmaan väärin.

Riossa ei enää jaettu. Lontoossa pisteitä sai vähemmän kuin Masterseissa, mutta enemmän kuin ATP500-kisoissa. Ja Tokiossakaan ei siis jaeta.

1 tykkäys

Djoko-Nishikori 6-2,6-0. Huhhuh, täysin ylivoimainen tennispelaaja tällä hetkellä. Olisi hienoa nähdä saman kauden aikana 4 Slamia ja olympiavoitto.

2 tykkäystä

Ei ole kauheasti olympiatennis kiinnostanut. Eipä postauksien määrän perusteella muitakaan. Tänään on kuitenkin ihan hyvä sauma katsella Zverev-Djokovic matsia. Katsoin juuri pari pistettä ja lopun Chardy-matsista, niin on kyllä tunnelma harvinaisen laimea. Kyllä yleisö on aivan korvaamaton tenniksessä ja varmasti muissakin lajeissa.

P.s. meniskö joku snooker ilman yleisöä siinä missä yleisön kanssakin. Ja golf tuli toisena lajina mieleen.

1 tykkäys

Khachanov pelasi todella hyvin äsken. Ei mitään saumaa Carreno-Bustalla.

Zverevhän on intoutunut pelaamaan, ja Djokovic on liemessä ja alkaa turhautua. Onkohan tuolla kuinka kuuma, ainakin ennen Djokesterhan ei pitänyt kuumuudesta.

Omituista peliä Djokolta, huonointa miesmuistiin. Taitaa unelma olympiavoitosta ja 4 GS saman kauden aikana kaatua, harmi sisänsä. Olisi tuo hienoa nähdä.

Useinhan Djokovicilla on mustia kausia otteluissa. Mutta Zverev on ruvennut pelaamaan kyllä hyvin, ja niin hyvä kuin Djokovic onkin, niin aina on ollut mahdollisuus että voimapelaaja yksinkertaisesti lyö hänestä läpi.
Aijai, jo 4-0. Nole on ihme fakiiri mutta kyllä on hänellekin vaikea kiemurrella tästä pois. Kova pala Nolelle jos tämän häviää. Tainnut mainita olympiatennistappionsa uransa vaikeimmiksi.

Zverev loppuotteluun! En tiedä miksi saan häiritsevän paljon mielihyvää, kun Djokovic häviää, mutta nyt nautitaan. Ei auttanut kolmannen erän alla oleva pitkä pukukoppitauko. Toki on hienoa miten paljon tämä saksalaiselle näytti merkitsevän!

4 tykkäystä