US Open 2015

Kaavion arvonta livenä kohta
Jarkolle vastaan Tsonga joka rankattu tällä hetkellä 19.

Tiafoe 17v saa vastaansa ATP-22 Troickin, jolla alla viiden ottelun tappioputki. Hienon alkakauden pelannut Troicki voitti tammikuussa Sydneyn ja eteni vielä heinäkuun alussa Wimbledonin 4.kierrokselle, jonka jälkeen hävisi DC:ssa viisieräisen ja sen jälkeen Pohjois-Amerikan kiertueella pelkkiä avauskierroksen tappioita. Troicki on lisäksi pelityyliltään mielestäni junnupelaajalle yksi otollisimmista pelaajista voittaa, joten saa nähdä tekeekö jenkkijunnu pommin.

On tuo Nadal vs 18v Coric myös mielenkiintoinen, sillä Coric on pelannut hyvin viime aikoina.

Karsintojen ratkaisukierroksella pelaa kolme -1997 junnua, 18v Tommy Paul, 18v Alexander Zverev ja 17v Andrey Rublev. Tarjolla siis pääsarjaan melkoinen liuta 17-18 vuotiaita. Niklas-Salmiselle Wimbledonin junnusarjassa hävinnyt Paul sai mahdollisuuksien karsintakaavion ja enää yksi pelaaja kaadettavana, Sveitsin konkari Chiudinelli. Paul olisikin mielenkiintoista nähdä jollain suurella stadionilla top10 nimeä vastaan.

On tää vähän väärin että Jarkolle vikana vuotena näin tyly arpa lähes joka Slamissa :frowning: Ois se ollu kiva nähdä Jarkkoa pidemmälläkin vikassa Slamissaan, ja pelannut sitten vaikka 3.kierroksella Federeriä vastaan keskuskentällä :wink:

MIkäs paha kaavio tuo muka on? Ensin vastassa sij19, sitten ston, kolmannella sij16, R16:lla sij4, kvartsissa sij7. Sitten kyllä olisi ollut jopa todella onnekas kaavio, jos kaksi ensimmäistä kierrosta olisivat olleet toisinpäin (viereinen Lacko).

Paul, Rublev ja Zverev läpi karsinnan ja kun lisäksi pääsarjassa esiintyy näitä vuotta nuorempi Tiafoe, niin lieneekö ensimmäistä kertaa sitten 1980-luvun miesten GS-pääsarjassa neljä junnua (U18 pelaajaa).

Haastavia vastustajia pääsarjassa nuorisolla, kun huomioi lisäksi nuo 19-20 vuotiaat pelurit, joita myös melko paljon.

Kymmenen vuotta sitten vuoden 2005 US Openin kaaviossa oli kolme junnua. -87 Djokovic eteni 18 vuotiaana 3.kierrokselle, -87 Murray 18 vuotiaana 2.kierrokselle ja WC Young hävisi 16 vuotiaana 1.kierroksella. Mutta neljää junnupelaajaa en ole GS-kaavioista löytänyt viime vuosikymmeniltä äkkiseltään katsottuna. On tuossa hieman tekemistä 2015 nelikolla, jotta yksi etenisi 3.kierrokselle ja joku toinen 2.kierrokselle, niin sivuaisivat -87 kaksikon tekoja, varsinkin kun kaikilla sijoitetut heti vastassa.

Rublev vs 15-Anderson
Tiafoe vs 22-Troicki
Paul vs 25-Seppi
Zverev vs 29-Kohlschreiber

Kukas helvetti on Ryan Shane ja miten tälläinen kaveri joka ei voita Challenger-karsinta matseja on päässy Grand Slamin pääsarjaan :open_mouth: TP:llä tietopakettia kaverista?

Shane voitti toukokuussa NCAA-yliopistomestaruuden (National Collegiate Athletic Association) ja sai sen kautta villin kortin. Viime vuoden Wimbledon-junnuvoittaja Noah Rubin hävisi finaalissa.

Edit. Luetun ymmärtäminen ei pelaa :slight_smile:

Paljos tämä 1.kierroksen tappio tietää Nishikorille alaspäin menoa rankingissa? 1200 rankingpojoa näköjään finaalipaikasta puolustettavana oli.

Pari pykälää putoaa. Wavrinka meni jo ohi, Berdych todennäköisesti. Nadalin tai Ferrerin pitäisi voittaa ohittaakseen, jos oikein laskin.

Kokkinakis - Käskee vitoskentällä. Aika pieni kenttä yhdelle ennakkoon parhaista ensimmäisen kierroksen otteluista.

Ei tullut alle kaksikymppisten esiinmarssia eilen: Kokkinakis, Rublev, Zverev, Donaldson, Tiafoe - kaikki hävisivät n. 10 vuotta vanhemmilleen: Gasquet, Anderson, Kohlscreiber, Rosol ja Troicki.

Korean Chung eteni vielä jatkoon voitettuan Duckworthin. Saattaa tosin tie katketa 2. kierroksella., kun Stan tulee vastaan.

Kaksi 19 vuotiasta 2.kierroksella, sillä -96 Etelä-Korean Chungin lisäksi myös Japanin 27.9.1995 syntynyt 19v 11kk ikäinen teinipelaaja Yoshihito Nishioka(vuoden tennislyönnin CH:ssa tehnyt) eteni 2.kierrokselle viisieräisessä matsissa 33v Mathieuta vastaan. 2.kierroksella kohtaa Belluccin, joten ehkäpä on mahkut edetä 32 joukkoon.

Viron 19v Anett Kontaveit edennyt naisten pääsarjan 3.kierrokselle karsintojen kautta. Tänään voitti 31-sijoitetun. Kierrosta pidemmälle edennyt kuin 19v Suomen Emma Laine vuonna 2005, kun Emma hävisi pääsarjan 2.kierroksella tuon ikäisenä. Kontaveitilla hyvät mahdollisuudet 4.kierrokselle saakka. Näinköhän Viro saa hänestä vielä joku päivä top10 pelaajan.

Jos Kaia Kanepi voittaa ottelunsa, niin kaksi virolaisnaista 32 joukossa.

Onpa mainio pelaaja tämä Chung. Todella elastinen ja hyvät lyönnit läpi ottelun. Ei tietänkään ollut mitään jakoa Wawrinkaa vastaan, mutta kyllä tuolla pelillä korkealle nousee tulevaisuudessa.

No aika hyvin kuitenkin taisteli joka erän tie-breikkiin asti :wink:

Itse katselin tänään tämän toisen nuoren Nishiokan peliä, ja petyin aika pahasti. Ei tule olemaan kyllä mitään jakoa ATP-tasolle tuolla pelillä. Mieshän on varmaan jotain 160cm pitkäkin ( heh no ehkä muutaman sentin yli) mutta miehen ykkössyöttö oli heikompi kuin Belluccin kakkonen. Ihan kuin siellä olisi ollut joku Raonic syöttämässä tätä japsipätkää vastaan, kun ei ollut mitään palaa. Oikeastaan palauttaessa voitti vain pisteitä Belluccin virheestä. Muuten niin Bellucci vei kuin kuori ämpäriä, ja tämä japsi tuuppasi takaisin ja yritti mutta ei se kyllä ihan riittänyt.

Ennen kuin julistat, ettei Nishiokalla tule olemaan mahdollisuuksia ATP-tasolla, otathan huomioon sen, että nishiokalla oli alla 3.5h ekan kierroksen matsi ja sen lisäksi vielä kolme kolmen erän karsintamatsia, kun taas bellucci oli päässyt yhdellä kolmieräisellä ekan kierroksen matsilla.

Tuollaiset seikat voivat vaikuttaa “hieman” pelitasoon varsinkin kun kyseessä on kevytkenteinen 170-senttinen pelaaja ja pelataan vielä yli 30-asteen helteessä.

Kuuma peli tulossa ensi yönä eli illalla (vaikkei enää hellettä!) New Yorkin aikaa. Eikös kahdessa edellisessä yhteenotossa ole ollut hm. pientä kitkaa 25 sekunnin säännöstä Nadalin ja Fogninin välillä?

Arbitro voi ehkä “tietää”, että olisiko mahdollista, että järjestäjät neuvottelisivat tulkintalinjasta päätuomarin kanssa. Tai että Fogniniin vedottaisiin: “Pidä turpasi kiinni ottelussa” (ehkä kuitenkin vähän kauniimmin).

Harmi että ottelu taitaa jäädä näkemättä!

Kevytrakenteisuus ja lyhyyshän helpottaa palautumista, kuluttaa vähemmän energiaa helteessä ja vähempi tarvitaan energiaa kropan liikutteluun ja vähempi lihassmassa tuottaa vähemmän lämpöä ja juuri sellaiset pelaajat pärjäävät keskimäärin paremmin helteessä. 170 cm korkokengät jalassa on todellakin liian lyhyt ATP tasolle. Toivon että olisin väärässä, ja parempi olisi tenniksen kannalta ettei vain pitkät hujoppisyöttökoneet pärjäisi, mutta 170 cm on liian lyhyt, piste.

Ainoa missä US OPENIN tuomareita ja pelaajia ohjeistetaan ajankäytössä on, että puoltenvaihon pitää olla yli 60 sek tv matseissa, koska joka tauolle on myyty 60 sek mainoksia. En usko että kenellekään ammattituomarille sanottaisiin että Älä nyt noudata sääntöjä vaan anna Rafan pelata yliaikaa.