US Open 2018

Karsinnat.
Kokkinakis vs Tomic 3-6, 6-0, 6-3

Korda voitti myös, tosin Novikov heikossa vireessä ja pitikin kaataa.

Tänään varmaankin 17v 0kk Brandon Nakashima voittaa Ante Pavicin ja saa 8p.
Tuskin kuitenkaan 16 pistettä saa ja nousisi 2001-syntyneissä Virtasen iholle.

On mielenkiintoista nähdä, kuinka suuria tai pieniä muutokset ovat tuohon allaolevaan verrokkiin nähden!

https://www.atpworldtour.com/en/scores/archive/us-open/560/2008/results?round=QF

Se oli ensimmäinen kerta, kun BIg Four valtasi kaikki semipaikat.

Mikäli Auger-Aliassime karsii tänään pääsarjaan, niin olisi jo kuudes vuosi putkeen kun US Openin pääsarjassa nähdään kova 18v-kausilainen junnu pääsarjassa.

2018 Felix Auger-Aliassime s.2000
karsintojen kautta pääsarjan…

2017 Denis Shapovalov s.1999
karsintojen kautta pääsarjan 4.kierros

2016 Frances Tiafoe s.1998
WC pääsarjaan ja niukka tappio 1.kierroksella. Tiafoe ATP125 oisi varmaankin karsinnat selvittänyt tuolloin

2015 Alexander Zverev s.1997
karsintojen kautta pääsarjan 1.kierros

2014 Borna Coric s.1996
karsintojen kautta pääsarjan 2.kierros

2013 Nick Kyrgios s.1995
karsintojen kautta pääsarjan 1.kierros

Tältä pohjalta superjunnu Auger-Aliassimen 18v 0kk tappio karsinnoissa olisi pettymys. Kuitenkin Coric oli 17v 9kk kun eteni 200+ sijoilta pääsarjan 2.kierrokselle ja Kyrgios myös 200+ karsi pääsarjaan 18v.

Shapovalovin 4.kierros vuosi sitten oli kova. Löi Djokovicin 18v 2005 kolmoskierroksen paikan.
Edellisen kerran kuusi vuotta putkeen kovia junnuja US Openin pääsarjassa? Tietenkin syntymävuodet 1984-1989 ja vuodet olivat 2002-2007.

Se onkin tiukassa että vuoden kuluttua joku 2001 nimi pystyisi samaan ja jatkaisi putkea ennätyksellisesti seitsemään vuoteen.
Jos siis FAA voittaa tänään Gerald Melzerin.

1 tykkäys

Viisi nuorta karsinnoista pääsarjaan. Perinteisesti nuorten läpilyöntipaikkana toiminut US Open toimii edelleen. Toivottavasti pääsarjassa meno jatkuu samana…

Kanadan Peter Polansky pääsarjaan lucky loserina ja tämä “temppu” onnistui siis kaikissa tämän vuoden Grand Slameissa!!!

Kymmenen vuoden takaisesta kvartsilistasta vain kaksi jo lopettanutta ovat mahdottomia nimiä (Fish, Roddick) samaan joukkoon tänä vuonna.

Jos USO etenee kaavion mukaisesti, niin vain toinen silloisesta kvartsiparista, Murray ja del Potro voi päästä semeihin, koska he pelaisivat nyt keskenään jo kolmannella kierroksella.

Kvartsiin asti kaavion mukaisesti pelattuna ainakin yksi bigfourilainen selviäisi semiin, koska Federer ja Djokovic pelaavat sen keskenään. Tennishistorian aikana on usein toista semifinaalia pidetty jonkinlaisena “moraalisena” loppuotteluna mutta äkkiä ei tule mieleen että jo kvartsissa voisi… Eihän voitettuja ottelujakaan olisi vasta kuin neljä.

Zverev tai Cilic olisi menossa semifinaaliin siitä neljänneksesta johon ei yhtään pelaajaa Big Fourista riittänyt.

Veikkaan semipareiksi Anderson-del Potro, Zverev-Djokovic.

Etelänaapurin tytöt aloittivat pirtsakkaasti. Alkuvuonna palstalla vertailtiin maidemme pelaajien tasoja ja oltiin kait sitä mieltä, että meillä on kovempi taso…

Pojalla on tunnettuja sydänvaivoja/rytmihäiriöitä. Toivottavasti ei ura lopu ennen aikojaan tai lyyhisty suorilta jaloilta “yllättäen” kentälle ja anneta elvytystä.
Silloin on kuittailut aseenteesta kaukana.

Kun paras viidestä tilanne on 5-7, 7-5, 1-4 niin kukaan ei luovuta huvikseen.

Jos olisi ollut 5-7, 5-7, 1-4 tai pelattu paras kolmesta turnausta niin tilanne aivan toinen epäilyksen suhteen asenteen vajavuudesta.

Katsoin avauserän jonka jälkeen nukkumaan ja se avauserä jota FAA johti 5-3, niin se näytti siltä kuin kaverimatsit monesti näyttää. Paljon murtoja ja yleiskuva molemmilla virheiden täyteinen.
Oli joukossa muutamia “vuodenlyöntejäkin” tuossa ottelussa. Varsinkin Shapovalovilta. Hyppäsi ilmaan ja lämäsi yhden käden vasurirystyn läpi.

Aamulla katsoin tuloksen. Luovutus 1-1 erätilanteessa vieläpä sillä.tavoin että edellisen erän voittanut pelaaja luovuttaa, eli jaahas, jotain vakavaa ja luin raportit ottelun päättymisen syistä ja keskustelut kansainvälisiltä foorumeilta.

1 tykkäys

Vertailu Suomen ja Viron välillä kai käytiin junnupuolella, missä Viron tilanne on edelleen surkea. Se fakta vaan jää tämän hienon aikuismenestyksen varjoon. Jos nyt spekuloidaan, että Kanepi lopettaa lähivuosina ja Kontaveit jäisi muuten pois jostain ihmeen syystä niin Viro olisi Fed Cupin mutasarjassa ainakin seuraavat kymmenen vuotta. Suomi ei tule näillä näkymin siellä enää pitkään olemaan.

Mutta jos Viro jatkossakin saa 1-2 oikeasti kovaa pelaajaa (sadan joukkoon WTA-listalla) vuosikymmenessä tuotettua niin on kai se paremmin kuin tämä Suomen leveä ja kohtuullisen hyvä junnutuotanto, josta tulee useampi mutta kevyemmän tason lupaus.

Seuraavaa Kanepin tai Kontaveitin tasoista pelaajaa ei minun 2005 syntyneisiin asti näkevä tilastosilmäni vielä havaitse, mutta ehkä sitten 2006 syntyneistä eteenpäin. Mutta vuosikymmenen tauko tähän tulee -95 Kontaveittin jälkeen.

Niin - minä taisin kehua retostella Viron tasolla… Onhan siellä ihan ok tyttöjä tulossa esim Saar ja Plakk, mutta en tiedä tosiaan Kontaveitin junnutasosta eli voiko näitä lähellekään verrata Kontaveitiin. Ja onhan meillä Orpana ja Haavisto, Orpana toki omassa kastissaan… Miesten / poikien puolella Suomi taitaa olla edellä.
Mutta jossakin vaiheessa varmasti alkaa näkymään myös Viron panostus mm. junioritennikseen - kuinka monet ITF- ja TE kisassa maassa pelataan vs Suomi. Ja uusia halleja / keskuksia noussut enemmän kuin Suomeen

Rasistiset provot tekevät palstan seuraamisen todella, todella raskaaksi. Se saatiin aikoinaan loppumaan Williamsin siskosten kohdalla. Entä nyt, ylläpito?

1 tykkäys

Liputa sopimattomaksi. Pelkkä editointi ei oikein auta, kun alkuperäinen viesti jää edelleen nähtäville. Suvakkiviestit kuuluvat myös aivan joillekin eri foorumeille, jos niillekään…

1 tykkäys

Ketju on suljettu väliaikaisesti 4 tunnin ajan suuren lippumäärän vuoksi.

Ketju avattiin ajastetusti 4 tunnin kuluttua.

Ja sitten takaisin tenniksen pariin…
Nykissä menossa kärsimysnäytelmä tulikuumassa saunassa. Djoko-Fucso erät 1-1!
Ruusuvuori vei omalla tahollaan ekan erän,

Klassista Djokovicia. Hetkittäin näyttää elekieleltään siltä, että pitäisi hakea paareilla pois kentältä. Ja hups, yht’äkkiä ei mitään ongelmaa. Fucsovics pelaa kyllä hyvin, ei siinä mitään.

Näkyykö kello?

Kyllä se välillä näkyy ja sen puitteissa tuntuvat syöttelevän.
FF:n kuvaus Djokon pelistä täydellinen. Tekeeköhän sen ihan tahallaan, eli antaa erän vain murtaaksen toisen vastarinnan sitten lopullisesti?
Ruusuvuori muuten voitti helposti.

On tuo niin usein toistunut, että pakkohan sen on olla jossain määrin tahallista. Toki se on myös vastustajien heikkoutta, jos vielä tuohon lankaan menevät. Tuolla tavalla voittamisen ylevyydestä voi sitten olla montaa mieltä. Kukin tyylillään…

Murron tappiolla kolmannessa ja sitten kymmenen peliä putkeen otteluvoittoon!