US-open 2019

Kaavio on jo rakennettu, turnaus on jo ovella…
Kanadan nuoret jo ekalla kierroksella vastakkain ja naisten puolella Serena v Maria S.

1 tykkäys

Kappas joo. Laaksonen kohtaa Cecchinaton.

2 tykkäystä

Ja Rublev-Tsitsipas heti kärkeen. Nuoria miehiä kaatuu aivan liian varhain.

1 tykkäys

Nadalille jälleen US openissa helppo kaavio. Fedillä muuten hyvä tuuri paitsi Djokovic tulisi tietysti semeissä. Djokovicilla horrorkaavio, voi tulla lähtö jo ennen semiä. Querrey heti toisella ja jos olosuhteet on nopeat kuten ainakin tietoja on tihkunut, niin voi tulla hankalaa…

2 tykkäystä

Täytyy kyllä sanoa, että jos Djokovicin kaavio toteutuu pahimmalla tavalla ja Novak vie tittelin, niin on erittäin vaikuttava suoritus. Erityisen pahoja vastustajia tarjolla kierroksilla 2, 4, QF, SF ja F, kun usein ennen kvartsia ei mitään niin ihmeellistä vastassa.

Toki on aina mahdollista että kaavio aukeaa ja potentiaaliset uhkat häviää jo aiemmin.

Kvartseissakin juuri Medvedev potentiaalisesti vastassa, eli Wawrinka/Anderson-Medvedev-Federer-Nadal teoriassa mahdolliset peräkkäiset vastukset.

1 tykkäys

Djokovicillä edessä: Ensin kaksi sijoittamatonta, sitten Lajovic, sitten Wawrinka tai Lorenzo (johtuen Andersonin vetäytymisestä), Medvedev kvartsissa, Federer semissä, Nadal finaalissa. 7 ottelua kuten järjestäjät ovat sen sijoitusarponeet.

Nadalilla ehkä vähän helpompaa: kaksi sijoittamatonta, Verdasco, Isner, Zverev kvartsissa, Thiem semissä, Djokovic finaalissa.

Onkohan koskaan 32 sij. arvonnassa loppuottelijat valikoituneet paitsi oikeina niminä, myös muutenkin tehtyjen arvontasijoittelujen mukaan? Kuusi matsia pitäisi voittaa ennen finaalia “vaikeutuvassa” järjestyksessä.

Yhteensä ja siis normaalisti 12 ottelua on mentävä järjestäjien kaavailemalla tavalla, jotta finalistit selviäisivät ilman kaavioapuja loppuotteluunsa.

Luulenpa ettei kaavio ole koskaan toteutunut noin puhtaasti järjestäjien tahdon mukaisesti.

Helpoimmalta neljännekseltä selvitä ainakin semiin asti tuntuu Thiemin lohko. Mutta vaikea tapaus harrastelijapovarille on arvaamattomuus-rankin kiistämätön ykkönen, Kyrgios. Kokonaan päinvastainen sitten on Bautista Agut, joka yleensä voittaa silloin kun matsi on ylipäänsä voitettavissa (Mitä sitten tarkoittaakaan…).

Päästän povauksessani Kyrgiosin kuitenkin neljännelle kierrokselle ohi Tsitsipasin. Mutta häviö taitaisi tulla järkkymättömälle Bautistalle heti sen jälkeen. Kvartsissa Thiem (tai joku muu) häviäisi.

Nadal taitaa olla se heikoin lenkki superkolmikostamme, mutta totta kai suosikki alakaaviosta finaaliin menijäksi.Taitaa olla heistä kuitenkin se todennäköisin kompuroija ennen semivaihetta. Siksi annankin hyvät mahdollisuudet Bautista Agutille selvitä finaaliin asti.

Myös finaali olisi voitettavissa, jos vastassa sattuisi olemaan joku muu kuin D tai F.

4 tykkäystä

Kuka on tämä Svajda. 16-vuotias ja laittaa Paolo Lorenzin koville, vaikka ei näy millään juniorien listoilla vai näkyykö. Ranking jotai 1400. Seuraan hyvätasoista peliä.

No, heti alkuun Querrey hävisi Londerolle, eli ei tulekaan Novakille vastaan.

Löytyy junnuketjusta raportti pelaajasta. Teki vaikutuksen puoli vuotta sitten jenkkien paikallisissa junnuskaboissa joita striimistä seurailin.

Jannik Sinner tarjosi kelpo vastuksen Stan the Manille mutta olihan tuo silti isät vastaan pojat -sarjan pelailua ja Stanimal teki vain tarvittavan, oops - no, hävisi kyllä kolmannen erän mutta sekin vain kielii siitä herpaannuksesta. Saa nähdä mihin asti tämän letkun Sinnerin rahkeet riittävät, ehkä korkeallekin tai sitten huolestuttavan olmimainen fysiikka panee vastaan eikä esim. slameissa menestystä tule (vrt. Sasha Zverev (lite)).

Kiitämme: Sinnerin lyöntivalikoimaa, taktista osaamista, liikettä sinänsä ja tatsia; moitimme: teinipojan (sic!) fysiikkaa, jalkatyötä, mekaanista peliotetta.

Ehkä siitä hyvä tulee.

2 tykkäystä

Naomi Osakalla kisojen nätein peliasu. Ja älyttömän coolit tennarit!

Laaksosen ja Cecchinaton ottelu kentällä 14 joskus puolen yön jälkeen. Eurosport Player ei ilmeisesti näytä otteluita tuolta kentältä, mutta muita striimejä löytyy.

Näyttää ainakin nyt kenttää 14.

Joo. Bublik-Giraldo-ottelua en jostain syystä löytänyt.

Mainostvat ainakin näyttävänsä kaikkia ottelut kaikilta kentiltä.

Oli kyllä hieno matsi Rublevilla ja Tsitsipaksella. Sellainen hyvä jännite oli pelaajien välillä.

3 tykkäystä

Viihdyttävin tähän mennessä. Harmi tuo Tsitsipasin kramppailu. En tiedä oliko jotain vatsan kanssa ongelmaa vai normi nesteytys faili.

Hiukan ihmetyttää nämä nuoret tulokkaat miehissä. Järkyttäviä kuikeloita järjestään kaikki, vaikka testot jyllää kehossa ja saisi helposti ammattilaisurheilijalle kuuluvat lihakset. Luulis jo ymmärtävän sillä perusteella, että lihakset suojaa loukkaantumisilta. Mutta ei, Rublevillakin tollaset kippari-kalle kädet ja muuten aivan löysä nuudeli. Kyllä on valmentaminen surkealla tasolla monella top-20 pelaajalla.

Naisten puolellakin pääsisi pelkällä ylivoimaisella fysiikalla helposti 20 sakkiin. Mutta suomessakaan kukaan ei halua edes sen vertaa tehdä töitä uransa eteen. Löysää on meno terävimmän kärjen takana mies- ja naistenniksessä kummassakin fyysisten atribuuttien osalta. Jopa häpeällisen surkeaa.

1 tykkäys

Naistenniksessä toki, mutta ne isot lihakset ne vasta usein kramppaa ja hajoaakin. Vertaa nyt vaikka pikajuoksijoiden takareisien paukkumisen ja kramppaamisen yleisyyttä tai Nadalin loukkaantumisherkkyyttä. Tsitsipasillahan on jo lihasta ottaen huomioon että on kaksi metriä pitkä. Liikkuu aivan käsittämättömän hyvin kentällä. Kuka tuon pituinen on joskus liikkunut paremmin? Ei fysiikkavalmennus voi olla aivan pieleen mennyt.

Luulen että nämä krampit on yhteistulos kovasta paineesta joka syntyy aiemmasta ensimmäisen kierroksen häviöstä yhdistettynä erittäin pahaan ensimmäisen kierroksen vastustajaan. Tsitsi on kuitenkin jo noussut niille sijoille joissa jo tavallaan pitäisi mennä heittämällä toiselle viikolle. Nyt arpaonni oli erityisen huono. Toisaalta olen samaa mieltä, että tuskin on samat puurot ja vellit käytössä kuin oli esimerkiksi Djokolla ja Nadalilla siinä 6 tunnin taistossa Australiassa. Varmaankin tuolla on todella kosteaa kun pelaajat hikoilevat noin paljon, mutta lämpötilahan oli ymmärtääkseni lempeä 22. Voihan tietysti olla että Tsitsilö on ollut vaikkapa alkavaa flunssaa tau jotsin joka on heikentänyt fyysistä jaksamista.

Rublev on kyllä laiha mies, mutta hiukan myös valehtelee se että käyttää kaksi numeroa liian suuria vaatteita. Ysärityyli taitaa olla taas tulossa?

2 tykkäystä

Ei kramppaa, jos osaa hoitaa kehoaan. Ja nämä nuorukaiset ei osaa hoitaa edes sen vertaa, että ylipäätänsä hankkii lihakset. Enkä tässä nyt tarkoita mitään pikajuoksijoiden lihaksia, vaan normaaleja ammattiurheilijan lihaksia. Esimerkkinä voidaan käyttää vaikkapa Djokovicia, jolla täydellinen tennispelaajan keho. Kehonhuolto on avain menestykseen.

Aivan älytöntä höpönlöpöä. Pahis ei vain pysty kirjoittaa mitään ilman provoilua. Tsitsin kramppailut johtu joko siitä ettei ole nesteytetty, tai imeytymishäiriöstä joka voi johtua esim. vatsapöpöstä, syöny itselleen sopimatonta ruokaa nykissä tms.

1 tykkäys