US Open 2023

Keskustelua otsikon mukaisesta kisasta.

Hyvin Etcheverry haastaa Wawrinkaa. Olisiko Otto pystynyt samaan? :thinking:

Olisi.

Wawrinkan ykkönen ihan hukassa. Eräpallo oli 2-0 johtoon jo ja nyt 1-1 erät. Saattaa Etcheverry tämän hyvin voittaa.

Kyllä se Stan sen kuitenkin vei:
image

Katsoin avauserän, ja siinä Etcheverry pelasi hienosti. Oikeastaan näyttää käyneen sama kuin Virtasta vastaan, jolloin pelasi kaksi ensimmäistä erää todella korkealla tasolla, minkä jälkeen suoritusvarmuus kyllä putosi melko selvästi. Harmi vain, ettei Virtanenkaan enää neljännessä ja viidennessä erässä ollut ehkä riittävän tuoreella jalalla liikkeellä, vaikka hienosti taistelikin.

3 tykkäystä

2000-luvulla syntyneiden laaja ns. perusrintama ryhtynyt nyt ottamaan luontaisesti asemaa/jalansijaa. Otto Virtanen tämän joukon mukana joista kypsymässä vakio-ATP-kiertueen pelaajistoa.

Nykyisin pelaajien parhaat pelivuodet ajoittuu keskimäärin ikävuosien 25-27v väliin ja huippulupauksien takana se perus ATP-pelaajisto ottaa ensiaskeliaan kiertueella 22-23v iässä.

2 tykkäystä

Ottaako Djoko maanmieheltään kuokkaan?
46,46…

1 tykkäys

Hetkonen? Onko Djokovic ihan kunnossa? Nyt pääsen matsia vasta katsomaan.

On, Djere pelasi loistavat kaksi ensimmäistä erää, sen jälkeen vessatauko ja pieni jäähtyminen ja samaan aikaan Djokovic hieman nosti omaa tasoaan.

Taas nähtiin kuinka vaikea on voittaa näitä Big3 (+Alcaraz) GS-kisoissa.

Olisi mielenkiintoista nähdä tilastoa siitä, millä prosentilla Big3 ovat voittaneet erät ja ottelut GS-kisoissa, kun ovat olleet yhtä erätappiota vaille ulkona.

Djokovic - tappiotilanteesta voittoon GS kisoissa
0-1 → 29 kertaa
0-2 → 7 kertaa
1-2 → 14 kertaa

1 tykkäys

Piti tehdä töitä aamulla, joten pääsin seuraamaan ottelua neljännen eräs alusta. Kolme tiukkaa peliä, joista kaksi murtoa Djokolle ja yksi Djerelle. Siinä vaiheessa Djere johti erin 2-1 ja oli juuri pystynyt vastamurtoon, vaikka hävisi taas syöttövoronsa sen jälkeen. Mutta kaverista näkyi jo, että oli luovuttanut. Eli Djokon henkinen ylivoima on kyllä musertavan kova. Djere siis johti erin 2-1 ja pelasi todella hyvää tennistä siihen asti. Tästä hän veti johtopäätöksen, että turha enää yrittää, koska ei vaan voi voittaa…

En nähnyt matsia, vain tuloksen, mutta se näytti kyllä siltä että kyseessä oli näytösluontoinen ottelu. Ei serbeille ole sallittua voittaa Djokeria, varsinkaan jossain kriittisessä paikassa. Ilkeämielistä spekulointia tietysti…

1 tykkäys

Meinasin kirjoittaa aika lailla samansuuntaisesti. Jossain ATP250-kisassa noin vielä voisi käydä, mutta Grand Slamissa ei. Djokovicin kaavio on kyllä tällä(kin) kertaa varmasti mieluisa. Tuskin olisi valitsemallakaan paljon otollisempaa kaaviota saanut. Kaikki hyvässä vireessä olevat porentiaaliset haastajat ovat yläkaaviossa.

Stan the Man pistää Sinnerille hanttiin, 1-1 erät.
Kunnon mättämistä, saa pallo kyytiä.

1 tykkäys

Djokovic - tappiotilanteesta voittoon GS kisoissa
0-1 → 29 kertaa
0-2 → 7 kertaa
1-2 → 14 kertaa

Federer
0-1 → 23 kertaa
0-2 → 10 kertaa
1-2 → 4 kertaa

2 tykkäystä

Minullehan on aivan sama, että miten monta GS-mestaruutta tämä eräs klovni saa, Fed tulee aina olemaan paras tennispelaaja.

Vähän sama, kuten tietty isoleukainen uimari ei tule koskaan olemaan edes top10 all time urheilija.

3 tykkäystä

“Fed tulee aina olemaan paras tennispelaaja”
Ikävä kyllä aika monella mittarilla Djoko on kaikkien aikojen paras :neutral_face:

1 tykkäys

Ei minulle ole ollenkaan ongelma se, että niin ajattelet. Mukavaa kuitenkin, että tunnistit, keneen klovni-sanalla viitattiin. :slight_smile:

1 tykkäys